vanja_udovicic_kzn_sos

Vanja Udovičić: Postavili smo sebi najviše ciljeve u Londonu

 

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić rekao je da je ekipa postavila sebi visoke ciljeve pred Olimpijske igre u Londonu, ali da ne želi da se stvari bespotrebni pritisak na ekipu uoči najvećeg sportskog događaja na svetu. „Delfini“ su početkom godine osvojili titulu šampiona Evrope i napravili najlepši mogući uvod za London. Upravo je olimpijska zlatna medalja jedini trofej koji nedostaje srpskim vaterpolistima.

Na poslednjem olimpijskom turniru u Pekingu vaterpolisti su osvojili bronzanu medalju, a četiri godine ranije u Atini poraženi su u finalnoj utakmici od Mađara.

Povezana vest:  Mali i Udovičić obišli radove na bazenu u Areni

-Naravno da je san svakog sportiste osvajanje medalje na Olimpijskim igrama. Naša ekipa je sama sebi postavila najveće moguće ciljeve, ali mislim da nije dobro da se to previše potencira uoči OI, jer bi moglo da ima negativan efekat – rekao je Udovičić.

Godinama unazad vaterpolisti su navikli javnost na uspehe na raznim takmičenjima i samo jednom su u novijoj istoriji, na prvenstvu sveta u Melburnu 2007. godine, ostali bez medalje. Selektor Dejan Udovičić ranije ove nedelje okupio je reprezentativce na mini-pripremama u Beogradu, gde će polako, ali sigurno da krenu u „brušenje“ forme za London.

Povezana vest:  Srbija pobedila Grčku, sa Italijom za peto mesto na EP

-Predstoje nam poslednja četiri meseca priprema, koji su ujedno i najvažniji pred Olimpijske igre. Verujem da će ovo biti najteži deo sezone, ali svako od nas mora da pronađe dovoljno snage. Svako od nas zna da mora svim srcem da brani boje ove zemlje – istakao je Udovičić.

Vaterpolisti su, zasad, jedina srpska ekipa koja je već izborila učešće na Igrama u Londonu, a šansu za to imaju još muška i ženska odbojkaška selekcija, kao i rukometaši.

Povezana vest:  Savić: Spektakl na Tašmajdanu u kombinovanom sastavu

-Pošto nas čeka najteži deo priprema, od sada pa do OI nema mesta izgovorima i izvinjenjima. Čeka nas najveće sportsko takmičenje na svetu u koje je svako od nas mnogo uložio – zaključio je Udovicić.

Mini-pripreme vaterpolista Srbije u Beogradu trajaće do 5. aprila, a ekipa će raditi na Tašmajdanu i sportskom centru Milan Gale Muškatirović.