dejan_udovicic_banjica

Udovičić: Cilj je poznat, grupa izuzetno teška
 
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je danas posle žreba za Olimpijske igre da je cilj njegovog tima poznat, i da bi svaka medalja bila veliki uspeh.
-Očekivali smo tešku grupu. Smatram da treba da radimo po starom modelu. Da pripreme budu kvalitetne, igrači zdravi i da razmišljamo samo o narednom protivniku. Naš cilj se zna ali verujem da je u ovakvoj konkurenciji svako odličje ogroman uspeh“, kazao je Udovičić.
Srbija će igrati u Grupi B sa selekcijama Mađarske, Crne Gore, SAD, Rumunije i Velike Britanije.
Udovičić je u januaru u toku priprema za Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu, na kome je Srbija osvojila prvo mesto, igračimna podelio sliku zlatne olimpijske medalje.
Kapiten srpskih vaterpolista Vanja Udovičić smatra da kvalitet protivnika u grupi nije presudan, ali da može pomoći timu da u doigravanje uđe spremniji i dodao da je najvažnije da pripreme proteknu bez pritiska.
-Ne treba mnogo da se bavimo kvalitetom grupa, nepotrebna su poređenja. Želim da se ova ekipa priprema na miru. Ne treba nam euforija u priprema, pravljenje pritiska. Dobro je da ćemo imati jake rivale u grupi i da sa takvim mečevima stignemo u razigravanje. Svi će doći u najboljoj formi i nama ostaje da sagledamo svoje mogućnosti i damo sve što možemo – rekao je kapiten reprezentacije.

 

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog na turniru u Sarajevu