dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

Udovičić odredio sastav za Olimpijske igre

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić odredio je danas posle treninga na Tašmajdanu sastav ekipe koja će igrati na Olimpijskim igrama u Londonu. U odnosu na tim koji je početkom godine osvojio zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Ajndhovenu, Udovičić je izvršio dve izmene. Umesto Miloša Chuka, u sastavu je debitant Dušan Mandić, dok će golmana Branislava Mitrovića zameniti Gojko Pijetlović. Sa spiska igrača koji su do danas trenirali u Beogradu otpao je još Luka Šaponjić.

-Najteže je odrediti ekipu, posebno u situaciji kakva nas je pratila što se tiče povreda u poslednja dva meseca. U timu su oni koji su po mojoj proceni zaslužili tu da budu. Mandić je debitant, kao što je to bio Aleksa Šaponjić u Ajndhovenu. Što se golmana tiče, Mitrović je dobio šansu u Ajndhovenu, sada priliku ima Gojko Pijetlović. Realno, to su dvojica čuvara mreže koji će posle Londona biti u timu – izjavio je Udovičić.

Povezana vest:  Srbija na SP u grupi sa Crnom Gorom, Australijom i Japanom

Selektor srpske reprezentacije naglasio je da su povrede najveći problem ekipe.

-Rađen je sada imao problem sa okom. Vanja Udovičić će posle fajnal fora prvu utakmicu najverovatnije odigrati protiv Mađara u Londonu. Mandić, Soro, Nikić i Duško Pijetlović takođe su imali određenih problema. Nikada nije bilo ovako i neminovnost je da ćemo morati da uigravamo ekipu i kroz grupu – konstatovao je Udovičić.

On je naveo da će tim ipak pokušati da najvažnije mečeve dočeka što je moguće u boljoj formi.

-Još pre četiri godine sam rekao kako verujem da ova ekipa može da igra finale, a sada dodajem da verujem da će isto biti i 2016. u Rio de Žaneiru.Verujem u njih, znam koliko su uložili u sve ovo i samo sam siguran da ćemo da damo sve što možemo u ovom trenutku – poručio je Udovičić.

Državna reprezentacija u ponedeljak odlazi u Suboticu, gde 18.jula igra prijateljsku utakmicu sa Italijom. Posle toga sledi rad sa Grcima i utakmica u Atini, a u London se putuje 24.jula.

Povezana vest:  Filipović: U polufinalu nećemo imati pravo da stanemo

-Možda stižemo prerano u London i trudiću se da što manje vremena provodimo u olimpijskom selu. Imamo dogovore oko rada sa Kazahstanom i Italijom, samo da nas povrede zaobiđu. Ali, mislim da ćemo biti spremni na sve. Kao što kaže iskusni selektor Deneš Kemenj – na Igrama postoje dve Olimpijade, prva i druga nedelja. Moramo u prvoj tako da delujemo da drugu dočekamo potpuno spremni – zaključio je Udovičić.

Na spisku putnika na Olimpijske igre nalaze se sledeći igrači: Slobodan Soro (Partizan, 151 utakmica za reprezentaciju), Aleksa Šaponjić (Berkli, 18 utakmica – 9 golova), Živko Gocić (Solnok, 253 – 135), Vanja Udovičić (bez kluba, igrao za Mladost, 259 – 315), Dušan Mandić (Partizan, 9 – 7), Slobodan Nikić (bez kluba, igrao za Kamolji, 252 – 204), Duško Pijetlović (Pro Reko, 171 – 227) Milan Aleksić (Solnok, 110 – 63), Nikola Rađen (bez kluba, igrao za Hios, 127 – 46), Filip Filipović (Pro Reko, 198 – 282), Andrija Prlainović (Pro Reko, 180 – 284), Stefan Mitrović (Partizan, 101 – 81), Gojko Pijetlović (Ferencvaroš, 92).

Povezana vest:  Prlainović: Protiv Mađara kao da su kompletni i u najboljoj formi

Pored selektora Udovičića, u stručnom štabu su Dejan Stanojević, Vladimir Pavlović (treneri), Miloš Chirić (skauting), Nebojša Jeremić (lekar), Goran Golubović (fizioterapeut), Marko Stefanović (tim lider). Srbija će na olimpijskom turniru u Londonu igrati u B grupi sa Mađarskom, Crnom Gorom, Rumunijom, Velikom Britanijom i SAD.

Naša reprezentacija takmičenje počinje utakmicom sa Mađarskom 29. jula od 16.30 sati, a potom slede dueli protiv Velike Britanije (31. jula, 19.20 sati), Crne Gore (2. avgusta, 15.10), SAD (4. avgusta, 20.40) i Rumunije (6. avgusta, 15.10). Učesnici A grupe su Grčka, Italija, Kazahstan, Španija, Australija i Hrvatska. Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri najbolje ekipe iz grupa.