dejan_udovicic_kzn

Udovičić: Poštujemo Mađare, ali verujemo u sebe

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je uoči derbija na olimpijskom turniru protiv Mađarske da poštuje velikog protivnika, ali i da ima poverenja u svoje igrače. Srbija i trostruki uzastopni olimpijski šampion Mađarska sastaju se sutra od 16:30 sati u prvom kolu B grupe, ali činjenica da igraju protiv najuspešnije selekcije na ovakvim takmičenjima ne izaziva mnogo uznuđenja među srpskim vaterpolistima.

-Poštujemo svaki tim, posebno mađarski, ali imamo pravo da verujemo u momke koji su svih ovih godina radili naporno i uspešno. Učinili smo sve da se pripremimo kako treba, ali ova utakmica ništa ne znači. Turnir je dugotrajan, mi smo imali dosta problema, ali sada razmišljamo samo o danima koji nam predstoje – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Rađen: Neću davati izjave do kraja postupka

Snaga Mađara može da se gleda iz više uglova, jer je reč o izvanrednim, iskusnim igračima, koji posebno na Olimpijskim igrama pružaju sjajne partije. Kašaš, Seči, Biroš i Kiš imaju tri zlatne medalje sa najvećeg svetskog takmieenja na svetu, raznovrsni u igri, sa karakterističnim kontrama, opasni za svakog rivala. U prošlosti je sa Mađarima odigrano dosta velikih utakmica i Srbija može da se pohvali da je daleko uspešnija. Poraz na važnom takmičenju, ali bez konačnih posledica, doživljen je na EP u Zagrebu u grupi. Na istom takmičenju je usledio revanš u meču za bronzu. U polufinalu SP u Šangaju prošle godine srpski vaterpolisti učinili su nemoguće, kada su u poslednjoj četvrtini stigli minus od tri gola, izborili produžetke i pobedili.

Povezana vest:  Zloković: Bodovi ne znače, ali ćemo ići na pobedu

Kapiten Vanja Udovičić smatra da svaki rival mora maksimalno da se respektuje, jer, kako je istakao, na olimpijskom turniru nema slabih.

-Naši ciljevi se znaju, želja da uradimo sve što možemo nije sporna. Dug je turnir, od četvrtfinala su mečevi koji nemaju popravni. Treba da budemo hladne glave i mirni, bez obzira na rezultat. Ni pobeda ni poraz u sutrašnjem meču ne moraju da imaju neku specijalnu težinu na ovakvoj smotri – ocenio je jedan od najboljih svetskih vaterpolista.

Povezana vest:  Aleksandar Šoštar: Optužbe iz Zvezde su smešne