dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

Udovičić: Pobeda plod velike želje i angažovanosti

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je današnja pobeda protiv Mađara na startu Olimpijskih igara u Londonu plod velike želje i angažovanosti igrača.

-Ova utakmica je za nas bila nepoznanica, kako ćemo izgledati, jer smo imali nikad teže pripreme. Pobeda je plod velike želje i angažovanosti, a ne odnosa kvaliteta. Posebno sam zadovoljan sa prve dve i po četvrtine – rekao je Udovičić posle utakmice u Londonu.

-Sredinom treće četvrtine je usledio razumljiv pad, jer je teško igrati protiv Mađara na istom nivou celu utakmicu, a posle se i sudijski kriterijum malo promenio – dodao je on.

Povezana vest:  Partizan i Galatasaraj igraju bez prisustva publike

Udovičić je rekao da ga utakmica protiv Crne Gore u četvrtak zanima više nego susret u utorak, protiv Velike Britanije.

-Ova pobeda je bitna samo zbog pobede i ničega drugog. Isto se piše kao i protiv Engleza, ali nas oni ne zanimaju jer se od večeras pripremamo za Crnu Goru. Jedina pozitivna stvar je četiri gola razlike u eventualnom krugu. Lepo je kada se ovako startuje, ali mi nismo ovde došli da odigramo prvu utakmicu nego poslednju – kazao je Udovičić.

Reprezentativac Srbije Milan Aleksić istakao je da je zadovoljan dobrom igrom protiv Mađara.

Povezana vest:  Vujasinović: Počeli smo malo plašljivo, ali je dobro

-Moramo da budemo zadovoljni pobedom i dobrom igrom, ali još ništa nije gotovo. Okrećemo se narednim utakmicama, idemo korak po korak – istakao je Aleksić.

Živko Gocić je rekao da je Srbija igrala dobro od početka do kraja utakmice.

-Otvorili smo turnir na najbolji mogući način, igrali smo dobro od početka do kraja, a najvažnije je da smo osvojili sva tri boda. Mađari su najkasnije došli u London, možda je i to malo uticalo. Sa Britancima moramo imati isti pristup, da ne bi bilo nekakvih iznenađenja – rekao je Gocić.

Povezana vest:  EP HOLANDIJA 2012, Makedonija pobedila Tursku za 11. mesto na EP

Centar Slobodan Nikić kazao je da ne pamti kada je Srbija poslednji put dominirala u utakmici sa Mađarima.

-Lepo je kada se na početku turnira dobiju Mađari, samo ovako moramo da nastavimo. Ne pamtim kada smo poslednji put dominirali protiv njih, da ne ureknem, samo da ovako nastavimo. Nismo hteli da se jurimo po bazenu sa njima, na kraju smo se malo opustili – kazao je Nikić.

Vaterpolisti Srbije sledeću utakmicu igraju protiv Velike Britanije u utorak od 19.20 sati.