srb_hrv_ama

Nova pobeda srpskih vaterpolista, savladana Velika Britanija

 

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras domaćina, Veliku Britaniju sa 21:7 (3:3, 7:2, 6:1, 5:1), u drugom kolu Olimpijskih igara u Londonu.  Srbija je tako zabeležila i drugu pobedu, pošto je pre dva dana savladala branioca titule Mađare sa 14:10.

Andrija Prlainović bio je najefikasniji u timu Srbije sa pet golova, Filip Filipović postigao je jedan manje, Stefan Mitrović tri, dok su Živko Gocić, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Aleksa Šaponjić i Dušan Mandić dali po jedan pogodak.

Povezana vest:  Srbija druga na Samaridis kupu

U ekipi Velike Britanije najefikasniji je bio Kreg Fajgs sa tri gola, Kjaran Džejms dao je dva, a Rob Parker i Adam Šolfild po jedan.

Vaterpolisti Srbije, kako je i najavio selektor Dejan Udovičić, opuštenije su počeli meč razmišljajući o narednom rivalu, selekciji Crne Gore.  Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, Srbija je tri puta vodila, a protivnik izjednačavao rezultat. Britanci su na početku druge četvrtine prvi i jedini put na meču poveli golom Roba Parkera, ali su srpski vaterpolisti potom zaigrali bolje, pokazali veći kvalitet u odnosu na nedovoljno iskusnog protivnika i napravili nedostižnu prednost.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Honved - Vašaš 7:14

Srbija je u drugom poluvremenu nastavila sa ubedljivom igrom i povećavala prednost iz minuta u minut. Posebno raspoloženi bili su Prlainović i Mitrović, koji su u trećoj i četvrtoj četvrtini postigli četiri, odnosno tri gola.

Filipović je u finišu utakmice pogodio za 21:7, što je i najveća prednost Srbije na ovom meču.  Narednu utakmicu Srbija igra protiv Crne Gore, u četvrtak u 15.10.

Povezana vest:  Evro kupovi, Barseloneta bolja od Vojvodine