dejan_udovicic_i_ekipa_u_bazenu

Udovičić: Bili smo bliži pobedi

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da ne može da se otme utisku da je njegov tim bio bliži pobedi u duelu sa Crnom Gorom na Olimpijskim igrama u Londonu, ali da je najvažnije da je ekipa i dalje prva na tabeli.

-Ne mogu da se otmem utisku da smo bili bliži pobedi, ali to sada ništa ne znači i nije bitno. Najbitnije je na kraju što smo izvukli taj bod i sa njime smo i dalje prvi na tabeli. Ništa se ne menja u našim glavama. Bitno je sada da smo u četvrtfinalu…Trudićemo se da dalje odigramo najbolje što možemo da bismo ostali na prvom mestu i u četvrtfinalu dobili na papiru najlakšeg protivnika, mada to ništa ne znači – rekao je Udovičić novinarima.

Povezana vest:  Vanja Udovičić: Marijana Kovačević me osposobila za OI

Srbija je dva i po minuta pre kraja imala dva gola prednosti, ali je Crna Gora izjednačila i na kraju promašila napad za pobedu, tako da je ostalo 11:11.

-Mogli smo da dobijemo otvorenu utakmicu do kraja…Siguran sam da se greške koje su nam se pojavile u poslednjem minutu neće dešavati na sledećoj utakmici. Za to sam ja odgovoran – rekao je Udovičić.

Povezana vest:  Moguće formiranje vaterpolo kluba u Banjaluci

Sledeći rival „delfina“ su SAD, koju svi u timu Srbije poštuju.

-Ta utakmica će biti teška kao i ova, fizički teška. Amerikancima je generacija na izlasku, tako da im je ovo poslednja prilika da urade nešto. Uložiće sve napore da nas pobede, što je prirodno i normalno. Igraju drugačije nego Crna Gora, a mislim da možemo da pobedimo – rekao je Udovičić.

Živko Gocić je kazao da je najvažnije da tim nije izgubio na kraju.

-Najbitnije je da nismo izgubili u ovoj utakmici, da smo osvojili taj bod i nastavili nekom stazom kojom smo krenuli na početku. Naravno, mogli smo da pobedimo, mogli smo u više navrata da privedemo utakmicu kraju, naročito kada smo imali dva gola prednosti dva i po minuta pre kraja. Crna Gora je imala napad za pobedu, tako da moramo biti zadovoljni rezultatom – rekao je Gocić.

Povezana vest:  Prelazni rok: Partizan jači za petoricu igrača

-Mi smo malo grešili, naročito u drugoj i trećoj četvrtini, ali mislim da to možemo i moramo da ispravimo. U svakom slučaju, to je sport, i takve stvari se dešavaju, ne može sve da se odgra savršeno. Stvarno je definitivno najbitnije da smo neporaženi i da smo u četvrtfinalu – dodao je on.