nikola-janovic_crna_gora

Selektor Perović: Ostao sam bez teksta

 

Crnogorskim vaterpolistima teško je pao poraz od reprezentacije Srbije u borbi za bronzanu olimpijsku medalju, a selektor Ranko Perović posle utakmice uhvatio se za glavu ne verujući šta je snašlo njegovu ekipu.

U dramatičnom meču za treće mesto na Olimpijskim igrama Srbija je danas u Londonu pobedila Crnu Goru sa 12.11.

-Ne znam šta reći. Nemam reči, izgubili smo utakmicu sa milion šansi. Sve smo napravili, ali smo na kraju primili neke golove. Nismo bili dovoljno koncentrisani u napadu, da završimo utakmicu. Potpuno sam ostao bez teksta – izjavio je Perović, a prenose podgoričke „Vijesti“.

Povezana vest:  Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala u na Svetsko prvenstvo

List navodi da je jedan od najboljih igrača, iskusni Vladimir Gojković, porazom završio karijeru i da današnji neuspeh boli pošto je Crna Gora drugi put uzastopno stigla do polufinala, ali ne i do medalje na Olimpiskim igrama.

-Mislim da smo odigrali dobro. Vodili smo celu utakmicu, imali i 11:8, ali smo opet primili nesrećan gol. Nikić je ubacio odbitak da se Srbija vrati na jedan razlike, a onda su stigla i dva fenomenalna gola Filipovića. Imali smo dva puta po igrača više, ali ih nismo iskoristili – rekao je Gojković, dodajući da je igračima najteže što nisu osvojili olimpijsku bronzu.

Povezana vest:  Nekadašnji vaterpolisti Partizana traže ostavku rukovodstva kluba

-Ovo nam je već drugi put, ali mislim da smo napravili veliki uspeh. Drugi put uzastopno na Olimpijskim igrama smo među četiri, a Hrvatska i Italija od 1996. do sada nisu bile u polufinalu. Mislim, ipak, da smo imali kvalitet, da smo mogli da dođemo do medalje, ali nismo imali sreće – zaključio je Gojković.

Povezana vest:  Udovičić: Dupli aršini najveći problem srpskog vaterpola

Zlatnu medalju na Igrama u Londonu osvojila je Hrvatska pobedom u finalu nad Italijom sa 8:6.