velibor_sovorovic_1

Sovrović: Igrači normalno reagovali na ostavku Udovičića

 

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović rekao je da su igrači normalno reagovali na ostavku selektora reprezentacije Dejana Udovičića pred današnji sastanak sa njima i rukovodtsvom nacionalnog saveza u Beogradu.

Udovičić, koji je državni tim vodio od 2006. godine, podneo je ostavku na lični zahtev.

Povezana vest:  Ubović umesto Rađena

-Igrači su to normalno prihvatili. Sigurno im u tom trenutku nije nije bilo prijatno, ali oni su došli na okupljanje sa idejom da igraju za Srbiju, što nikada nije dovedeno u pitanje – rekao je Sovrović.

Reprezentaciju Srbije će u prva dva meča Svetske lige, protiv Nemačke 31. oktobra u Hamnurgu i Španije 3. novembra u Beogradu, predvoditi trener Crvene zvezde Dejan Savić, kako je i ranije bilo planirano.

Povezana vest:  VS S: Kome to smeta naše zlato?

-Mi moramo kao pravi sportisti da prevaziđemo ovu situaciju. Savić je v.d. selektora reprezentacije, s obzirom da je on imenovan od Stručnog saveta, jer su Udovičić i Dejan Stanojević suspendovani zbog crvenih kartona na Olimpijskim igrama – rekao je Sovrović i dodao da će javnost o celoj situaciji više saznati u petak.

-VSS će u petak organizovati pres konferenciju pred utakmicu sa Španijom, pa će mediji moći da postavljaju pitanja ne samo meni, već možda i predstavniku igrača – potvrdio je Sovrović.

Povezana vest:  FINA: Srbija i Savić najbolji u 2015. godini