waterpolo_ball

Juniori Srbije u polufinalu prvenstva sveta

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale prvenstva sveta pošto je danas u australijskom gradu Pertu, u četvrtfinalu, savladala selekciju Grčke sa 9:8 (2:2, 2:2,2:2, 3:2). Srbija se u subotu u borbi za finale sastaje sa pobednikom četvrtfinalnog meča između Mađarske i domaćina Australije.
Susret sa Grcima bio je izuzetno kvalitetan i uzbudljiv, prema oceni prisutnih najbolji u dosadašnjem delu šampionata. Mladi srpski vaterpolisti pokazali su snagu i mentalnu stabilnost i uspeli da nanesu prvi poraz vrlo jakom timu Grčke. 
Izabranici selektora Dejana Savića bolje su otvorili utakmicu i stekli prednost, ali su Grci držali priključak i na poluvreme se otišlo sa nerešenih 4:4. U nastavku su poveli Grci i u rezultatskoj klackalici bili za korak ispred svojih vršnjaka. Ipak, efikasni Ognjen Stojanović nije dozvolio da protivnik napravi značajniju razliku, pa je sa četiri gola držao Srbiju dovoljno blizu i ostavio svojim saigračima prostor da naprave preokret. 
U tome je Srbija uspela u poslednjoj četvrtini na impresivan način, kada je pri vođstvu protivnika sa 8:7 kapiten Dušan Mandić pokazao deo raskošnog talenta. On je posle prekršaja na oko sedam metara od gola uputio iznenađujuai razoran udarac iz okreta i pogodio za novo izjednačenje. 
Taj potez uneo je samopouzdanje u redove srpske ekipe. Posle čvrste i pokretljive odbrane Đorđe Tanaskovia se sjajno snašao u napadu, uplivao je pored protivničkog igrača i dobijenu loptu smestio u mrežu za prvo vođstvo Srbije na oko minut i po do kraja, ispostaviće se i pobedu.
Srbija: Vitorović, Asanović, Maksimović 2, Gogov, Radulović, Ilić, Mandić 1, Manojlović, Obradović ,Tanasković 1, Stojanović 4, Jakšić 1, Dobožanov.
U ekipi Grčke golove su postigli Krisopatis 4, Dervisis 2, Guvis i Fotopulos.
Plasman u polufinale izborila je i reprezentacija Hrvatske savladavši selekciju SAD rezultatom 17:7 (4:0, 4:1, 3:2, 6:4). Protivnik Hrvatske u borbi za finale biće pobednik četvrtfinalnog meča između Italije i Rumunije.

Povezana vest:  Udovičić najbolji igrač završnog turnira Svetske lige