cz_radnicki_slavlje 

Vapenski: Ceo tim je bio fenomenalan u derbiju
 
Vaterpolista Crvene zvezde Boris Vapenski rekao je večeras da je ceo tim odigrao sjajno u pobedi nad Radničkim iz Kragujevca (10:8) u derbiju osmog kola Prve lige Srbije.
-Igrali smo dobru odbranu, moram da priznam da nas je išlo i u napadu. Ceo tim je funkcionisao fenomenalno na čelu sa golmanom Šefikom. Uspeli smo posle poraza od Olimpijakosa da se konsolidujemo i spremimo za važan meč protiv Kragujevčana. Bilo je i grešaka, ali moramo da budemo zadovoljni – kazao je Vapenski novinarima posle meča na bazenu Tašmajdan.
On je dodao da je večerašnjim trijumfom Zvezda odradila dobar deo posla, jer je osigurala lakšeg protivnika u polufinalu kupa.
Trener crveno-belih Dejan Savić čestitao je igračima na velikoj borbi i važnoj pobedi.
-Krenuli smo jako dobro u odbrani. Ta prva četvrtina je prelomila i posle jed bilo mnogo lakše da utakmicu privedemo kraju – kazao je on.
Njegov kolega na klupi Kragujevčana, Dejan Udovičić rekao je da je njegov tim pravio previše grešaka u ovako važnoj utakmici.
-Posebno smo pravili greške na otvaranju meča i teško stizati rezultat posle ‘minut četiri’. Pored slabe odbrane, imali smo dosta problema sa njihovim uplivavanjima. Moramo da budemo strpljivi, otkad se formirala ekipa svi pričaju o ‘drim timu’. Ovo jesu fantastični igrači, ali potrebno nam je vreme – kazao je Udovičić.
Najbolji strelac Radničkog na večerašnjem meču Filip Filipović ocenio je da su pobednika odlučile nijanse.
-Razlike u kvalitetu gotovo da nema. Zvezda je napravila dobar tim i biće zanimljivo u nastavku lige i u kupu Srbije. Iako mnogi kažu da smo ‘drim-tim’, još nismo postali ekipa. Zvezda je večeras bila raspoloženija i borbenija, a mi nismo imali odgovor – zaključio je Filipović.
Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Vaterpolisti Srbije bez polufinala prvenstva sveta