Czv_olimpijakos_nikola_radjen

Vaterpolisti Zvezde pobedili Olimpijakos u Beogradu

 

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu grčki Olimpijakos sa 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3), u utakmici sedmog kola Grupe B Lige šampiona. Najefikasniji u beogradskom klubu bio je Strahinja Rašović sa tri gola, dok su Nikola Rađen, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović postigli po dva.

Zvezda je sada na drugom mestu Grupe B, a ovom pobedom došla je do devet bodova, koliko ima i grčki tim, ali beogradski crveno-beli imaju utakmicu manje. Vaterpolisti Olimpijakosa su poveli, ali su crveno-beli golovima Rašovića, Rađena i Prlainovića preokrenuli i stekli prednost od 3:2.

Povezana vest:  Stevanović: Ambicije su manje nego prethodnih sezona

Zvezda je u drugoj četvrtini dobro igrala u odbrani i uz odbrane Denisa Šefika i dva pogotka Duška Pijetlovića i jednog Borisa Vapenskog uvećala vođstvo na 6:2.

Olimpijakos je u trećoj deonici zaigrao nešto bolje i uspeo je da smanji zaostatak na dva gola – 6:8, ali je Zvezda u poslednjem delu meča uspela da sačuva prednost i dođe do trijumfa. U sledećem kolu, 23. januara, Crvena zvezda će igrati na gostovanju protiv Monpeljea, dok će Olimpijakos biti slobodan.

Povezana vest:  Savić: Nisam najzadovoljniji, treba ispraviti neke stvari