dejan_udovicic_radnicki_trening

Radnički razočaran savezom zbog Pijetlovića

Radnički iz Kragujevca saopštio je danas da je nezadovoljan i razočaran odlukom Vaterpolo saveza Srbije (VSS) da ne dozvoli ovom klubu da registruje golmana Gojka Pijetlovića za drugi deo sezone.
-Stav Radničkog je da savez mora da bude servis našim reprezentativcima, da u sportu koji nam je doneo toliko radosti u prošlosti, nesmetano obavljaju ono što oni najbolje znaju a to je da treniraju, igraju, pobeđuju i osvajaju medalje. Ova odluka pokazuje da su u VSS i stručnom savetu lični interesi, lična promocija i klubaštvo ispred interesa vaterpola, a to je ono što VK Radnički nikada neće gledati sa odobravanjem – navodi se u saopštenju Kragujevčana. 
Radnički je podsetio da su slični slučajevi u prošlosti rešavani u korist igrača.
Kragujevčani su najavili i da je sa Pijetlovićem postignut novi dogovor da od sledeće sezone brani za Radnički. 
-Za razliku od pojedinaca u vaterpolo savezu kojima očigledno ne odgovara povratak srpskih reprezentativaca u zemlju, Radničkom će uvek biti cilj da u skladu sa svojim mogućnostima u svom sastavu ima što više sadašnjih i bivših reprezentativaca Srbije – zaključuje se u saopštenju Radničkog.
Pijetlović je nedavno raskinuo ugovor sa mađarskim Ferencvarošem, a stručni savet juče je odbacio zahtev pozivajući se na statut VSS i „trenutne situacije u srpskom vaterpolu“, bez obrazloženja šta to znači.

Povezana vest:  Vaterpolisti Vojvodine večeras dočekuju Crvenu Zvezdu