Serbia Hungary grupa
Srbija pobedom nad Nemačkom izborila završni turnir
 
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Svetske lige, pošto je večeras u Novom Sadu pobedila selekciju Nemačke sa 13:4 (4:1, 2:1, 5:2, 2:0) u utakmici četvrtog kola B grupe. Srpski vaterpolisti tako su zadržali maksimalan učinak u ovom takmičenju, dok su Nemci zabeležili treći poraz.
SRBIJA: SRBIJA: Udovieia 2, D. Pijetlovia 1 Mitrovia 1, Mandia 2, Filipovia 2, Nikia 1, Auk 2, Mandia 1, Prlainovia 1, Gocia 1
NEMAČKA: Kung, Maroška 1, Šroder, Real 1, Jungling, Opširnikat, Mošek 1, Šiler, Oeler 1, Šoderbek, Bukovski, Glaser.
Vaterpolisti Srbije lako su u Novom Sadu savladali Nemačku, „delfini“ su od samog starta uspostavili svoj ritam igre i samo se postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će biti izražena pobeda.
Selektor Srbije Dejan Savić po završetku utakmice izjavio je da je njegova ekipa potpuno zasluženo stigla do trijumfa.
-Veliki broj faulova u napadu rezultat je čudnog kriterijuma sudijskog para, ali mi smo se vrlo brzo prilagodili i bez problema rešili utakmicu u svoju korist – kazao je Savić.
On je dodao da je Svetska liga za reprezentaciju Srbije važno takmičenje i da će ga iskoristiti kako bi se što bolje pripremili za Svetsko prvenstvo u Barseloni.
Kapiten Srbije Vanja Udovičić na početku je čestitao selektoru Saviću na sjajnom debiju na toj funkciji. U svom prepoznatljivom, šaljivom tonu, kapiten je kazao da je ovo najveća pobeda Savića u karijeri, veća od svih onih koje ostvario kao igrač.
-Od samog starta uspostavili smo ritam koji nam odgovara i nije bilo problema. Teško je izgubiti pred ovakvom publikom – rekao je Udovičić.
Izabranici Dejana Savića u sledećem kolu, koje se igra 27. marta, gostuju selekciji Španije. Završni turnir Svetske lige održaće se od 11. do 16. juna, a domaćin će najverovatnije biti ruski grad Kazanj.
Povezana vest:  Šoštar: Cilj je dupla kruna