partizan grupna bazen par seg

Mandić: Gladni smo pobeda

Srpski vaterpolo reprezentativac i prvotimac Partizana Dušan Mandić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Špandaua u Ligi šampiona, ali i da očekuje trijumf jer je njegov tim „gladan“ pobeda.
-Mladi smo i željni dokazivanja i što boljih rezultata, kako u Ligi šampiona tako i domaćem prvenstvu. Igramo kod kuće i ko god dođe na Banjicu neće mu biti lako – rekao je Mandić na konferenciji za medije na Banjici .
Novi reprezentativac Srbije Nikola Dedović podsetio je da najveći broj igrača Špandaua nastupa za reprezentaciju Nemačke, koja je prošle subote u Novom Sadu izgubila od Srbije u okviru Svetske lige.
-Najvažnije je to što igramo na svom bazenu, moramo da ispoštujemo dogovor iz svlačionice, ako to uradimo dobar rezultat će sigurno doći – poručio je Dedović.
Pomoćni trener crno-belih Uroš Stevanović, koji je izašao pred novinare zbog obaveza šefa stručnog štaba Vladimira Vujasinovića na sednici Stručnog saveta Vaterpola saveza Srbije, poručio je da je meč sa Nemcima važan, jer pobeda obezbeđuje drugo mesto i ostavlja ih u trci za prvo mesto u D grupi.
-Ostala su još dva kola do kraja, bitan nam je rezultat zbog krajnjeg plasmana. Dobro poznajemo Špandau, radi se o čvrstoj i disciplinovanoj ekipi, koja na momente igra grubo. U sredu sve zavisi od nas. Vidi se da nam forma ide uzlaznom putanjom i nadamo se da ćemo nastavtii taj trend – rekao je Stevanović.
U prvoj utakmici Partizan je pobedio u Berlinu sa 13:10. Posle osam odigranih kola crno-beli imaju četiri pobede i po jedan remi i poraz i sa 13 bodova nalaze se na drugom mestu na tabeli, dva manje od vodećeg Segeda.
-Zacrtali smo smo jedan put na početku sezone i on se pokazao kao dobar, zbog toga smo sada gde jesmo. Pobeda nad Nemcima nam garantuje drugo mesto, a posle toga nas čeka gostovanje u Istanbulu protiv Galatasaraja – rekao je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.
On je pozvao navijače da dođu u što većem broju jer mlada ekipa zaslužuje podršku.
-Iako imamo mlad tim, naš način razmišljanja je takav da uvek idemo na pobedu, mada ne pamtim da je ekipa imala ovoliko problema sa povredama – dodao je Šoštar.
Utakmica devetog kola D grupe Lige šampiona između Partizana i Špandaua igra se u sredu od 18 sati na Banjici.

Povezana vest:  Savić: Dokazali da smo zemlja sporta, a ne "abrova"