velibor sovorovic 1
Sovrović: Ne osećam se ni malo poraženim
 
Dosadašnji predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović rekao je posle današnje smene sa te funkcije da je srećan što je ostavio izuzetan trag tokom prethodnih sedam i po godina na tom mestu i da se ne oseća poraženim.
-Srećan šam što sam ostavio izuzetan trag u radu Vaterpolo saveza Srbije u prethodnih sedam i po godina i ne osećam se ni malo poraženim – rekao je Sovrović.
Za Sovrovićevu smenu glasalo je 25 delegata Skupštine, dok je četvoro bilo uzdržano.
-Očekivao sam smenu, zato što sam se našao u kuhinji u kojoj se kuva od strane zajednice ligaša i klubova koji su bili zainteresovani da dođu u poziciju da upravljaju savezom i novcem – naveo je Sovrović.
Prema njegovim rečima, smena je vid pravnog nasilja.
-To što ja smatram da je to vid pravnog nasilja, to je moje privatno pravo. Hteo sam da zaštitim integritet VSS i odem na način kako su oni to zahtevali. A zašto? Zato što kada postoji ideja da neko nekoga smeni onda nisam hteo da Savez ostavim bez rešenja – kazao je Sovrović.
Na Skupštini je konstatovano da je Savez dužan 1,2 miliona evra, a zamereno je da se trošilo prekomerno, da su klubovi zanemareni, kao I da stručni savet nije radio kako treba. Sledeća sednica Skupštine Vaterpolo saveza Srbije trebalo bi da se održi krajem marta.
Povezana vest:  Sovrović: Hoćemo medalju u Londonu, pa makar i zlatnu