vanja udovicic i dejan udovicic kzn sos

Udovičić: Ispunjen glavni cilj, sledeći je Liga šampiona

Kapiten vaterpolista Radničkog Vanja Udovičić rekao je danas da je osvajanjem Kupa Evrope ispunjen glavni cilj kluba i istakao da je sledeći plasman u Ligu šampiona.
-Činjenica da je ovo prvi trofej u istoriji kragujevačkog sporta i drugi srpski klupski trofej od osamostaljenja, sama po sebi dosta toga govori. Radnički se upisao u istoriju. Ovim je ispunjen glavni cilj, a naredni je plasman u Ligu šampiona, tako da smo blizu realizovanja celokupnog plana za ovu sezonu – rekao je Vanja Udovičić na prijemu u Kragujevcu povodom osvajanja trofeja Kupa Evrope.
Vanja Udovičić je istakao da se niko u Kragujevcu neće zadovoljiti jednim od prva tri mesta, već plamanom u finale prvenstva Srbije, gde je sve moguće.
-Niko od nas u klubu i navijača ne zadovoljava se jednim od prva tri mesta, već ćemo i u domaćem takmičenju pokušati da doguramo što više. Šlag na torti cele sezone bio bi plasman u finale, a tamo je sve moguće – istakao je on.
Trener Radničkog Dejan Udovičić kazao je da je svako u Kragujevcu uradio ono što je do njega kako bi se osvojio trofej.
-Ovo nije samo naš uspeh, nego svih ljudi i navijača koji su sve
vreme bili uz klub, uspeh celog grada. Svako je sa svoje strane uradio dosta toga da se dođe do ovog trofeja. Zahvaljujem se na dosadašnjoj podršci i obećanjima za budućnost. Mi ćemo se, kao i do sada, truditi da opravdamo ukazano poverenje – kazao je Dejan Udovičić.
Gradonačelnik Kragujevca Verko Stevanović rekao je da je trofej u vaterpolo Kupu Evrope najveći uspeh u istoriji kragujevačkog sporta.
-Ostvaren je najveći uspeh u istoriji kragujevačkog sporta, koji je značajan za čitavu Šumadiju i celu Srbiju. Ispunjen je prvi cilj, na putu smo ka ostvarenju drugog, a onda idemo i na onaj treći, najvažniji, da što više dece bude u bazenu – rekao je Stevanović. Stevanović je kazao da je sport u Kragujevcu podignut na veoma visok nivo, ali da želi još više.
-Ponosimo se ovim timom, podigli smo kragujevački sport na veoma visok nivo, ali želimo da ga još više uzdignemo. Za to su potrebna ulaganja u infrastrukturu. Planiramo sređivanje plaže na otvorenom bazenu, a nakon toga i zatvaranje otvorenog bazena, jer postojeći zatvoreni bazen u ovom trenutku ne može da podmiri potrebe kako profesionalnih sportista, tako i rekreativaca – kazao je Stevanović.

Povezana vest:  Savić: Grešili smo, ali evidentna je razlika u kvalitetu