radnicki (2)

Radnički u svečarskoj atmosferi stremi na titulu

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca proslavio je danas prvi rođendan, a u subotu od 17.00, očekuje ga početak finalne serije plej-ofa Prve A lige Srbije sa Crvenom zvezdom. Pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da je plasman u finale prvenstva veliki uspeh za njegovu ekipu i dodao da je beogradski klub favorit u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.
-Očekujemo izuzetno teško finale. Odigrali smo dve utakmice sa Zvezdom ove sezone, dobili su nas na „Tašmajdanu“, a u Kragujevcu je bilo nerešeno, tako da su blagi favoriti u finalnoj seriji, u kojoj će imati i prednost domaćeg terena. Daćemo sve od sebe da u prvoj godini pokušamo da osvojimo i domaći šampionat – rekao je Jovović.
-Posle osvojenog Kupa Evrope i plasman u finale je veliki uspeh za mladi klub kao što smo mi, u svečarskoj atmosferi, kada slavimo prvi rođendan – dodao je on.
Jovović je kazao da ekipa spremno i motivisano očekuje finale sa Zvezdom.
-Bitno je da je ekipa spremna, kompletna, da nemamo povređenih igrača i verujem da su svi maksimalno motivisani da odigraju ovo finale – kazao je Jovović.
Crvena zvezda i Radnički su u prvenstvu odigrali dve utakmice, crveno-beli su Beogradu slavili sa 10:8, dok je Radnički u Kragujevcu propustio priliku da se revanšira i da sa liderske pozicije uđe u plej-of, pošto je bilo nerešeno 8:8.
Vaterpolista Radničkog Dušan Marković ocenio je da bi njegova ekipa trebalo da umanji greške ukoliko želi da osvoji titulu.
-Blagu prednost bih dao Crvenoj zvezdi zbog uloge domaćina. Biće neizvesno kao u protekle dve utakmice koje smo odigrali u ligaškom delu sezone. Ako smanjimo svoje greške na minimum i ispoštujemo dogovor i taktiku iz svlačionice, možemo doći do povoljnog rezultata – rekao je Marković.
Vaterpolista Radničkog Đorđe Filipović rekao je da očekuje neizvesno finale plej-ofa, kao i da će pokušati sa pobedom da otvore finalnu seriju.
-Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali i zbog čega smo se I vratili u Srbiju, a to su trofeji. Sigurno je da će finalna serija biti teška i vrlo je moguće da će biti i dugačka, da će se igrati pet utakmica. Mi ćemo se truditi da već u prvoj utakmici iskoristimo priliku za brejk, koji bi nam dosta znažio u daljoj seriji. Daćemo sve od sebe, svi smo spremni, vredno treniramo i željno iščekujemo početak serije – kazao je Filipović.

Povezana vest:  Srbija bolja od Kazahstana, u polufinalu protiv Hrvatske