dejan udovicic kzn 2Udovičić: Titula najlepši poklon uoči odlaska u Ameriku

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Udovičić rekao je danas da bi voleo da se osvajanjem titule prvaka Srbije oprosti od kluba, s obzirom na to da karijeru nastavlja u Americi, gde će postati selektor nacionalnog tima.
Kragujevčani sutra u četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa dočekuju Crvenu zvezdu, koja trenutno vodi sa 2:1 i jedan trijumf deli je od trofeja.
-Kao trener, očekujem, radi objektivnosti, regularnosti i istine, da će suđenje u Kragujevcu biti kao na prve dve utakmice u Beogradu u odnosu na domaćina – kazao je Udovičić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.
On je dodao da se nada majstorici u Beogradu i osvajanju titule.
-Najveći poklon bi mi bio ako Radnički uspe sledeće srede da postane prvak Srbije – naveo je Udovičić.
Prema njegovim rečima svi igrači su spremni, osim povređenog Slavka Gaka.
-Gak neće igrati, operisao je šaku. Dobro se oseća, ali mu je potrebno šest do osam nedelja oporavka – naveo je Udovičić.
Trener Radničkog rekao je da je sa Amerikancima potpisao ugovor do kraja 2016. godine, uključujući i učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.
-Zadovoljan sam što sam bio začetnik ove priče u Kragujevcu. Nemam dilemu da će ljudi koji ostaju ovde nastaviti da pobeđuju. Moj odlazak u SAD je uspeh vaterpolo kluba Radnički, ispred mene je ogroman posao i veliki izazov, jer američkom vaterpolu sledi smena generacija – dodao je on.
Ekipa Radničkog biće znatno jača na sutrašnjoj utakmici, pošto se nakon dva meča suspenzije vraća kapiten Vanja Udovičić.
-Pokušaćemo da preokrenemo protiv Zvezde, da trijumfujemo i osvojimo prvenstvo. To ćemo uraditi taktikom i ozbiljnošću. Teško je biti favorit protiv Zvezde, ali nadam se da ćemo se izdići iznad svih spoljnih faktora – istakao je kapiten Kragujevčana.
Sutrašnja utakmica između Radničkog i Zvezde igra se u 19 sati u Kragujevcu.

Povezana vest:  Zvezda protiv Pro Reka završava LŠ; Filipović: Spremni smo