zvezda radnicki finale 1

Vapenski: Još nismo svesni istorijskog uspeha

Vaterpolista Crvene zvezde Boris Vapenski rekao je posle večerašnje pobede nad Radničkim i osvajanja titule prvaka Srbije da niko u ekipi još nije svestan istorijskog uspeha.
Crveno-beli su pobedom od 9:7 u „majstorici“ finala šampionata Srbije osvojili prvu šampionsku titulu posle 20 godina, a treću u istoriji.
-Napravili smo veliku stvar, verovatno ćemo tek sutra biti svesni šta smo postigli. Finale je bilo na očekivanom nivou, do kraja se nije znalo ko će pobediti. Drago mi je što sam deo istorije i što smo, uprkos brojnim problemima ove sezone, uspeli da dođemo do titule i sada mirniji idemo na Fajnal for Evrolige – kazao je Vapenski novinarima posle utakmice na beogradskom Tašmajdanu.
Golman crveno-belih Denis Šefik rekao je da je srećan zbog titule i ocenio da je ovogodišnje finale plej-ofa pokazalo da Srbija ima najjače prvenstvo na svetu u ovom trenutku.
-Bila je korektna utakmica, imali smo malo čarki, ali ovo je muški sport i ne može drugačije. Srpsko prvenstvo je najjača liga na svetu, može da se poredi sa nekadašnjom Jugoslavijom. Nadam se da ovo neće trajati samo jednu godinu, da će ljudi prepoznati trenutak za srpski vaterpolo i da će Zvezda, Radnički, Partizan i Vojvodina zadržati ekipe sledeće sezone – kazao je Šefik.
Crveno-beli su ove sezone već osvojili Kup Srbije, a 31. maja ih na Banjici očekuje duel sa španskom Barselonetom u polufinalu završnog turnira Lige šampiona.

Povezana vest:  Dedović i Trajković pojačanja Radničkog