vujasinovic trener partizan

Vujasinović: Jug je favorit, ali želimo srpsko finale

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović prepustio je danas hrvatskom Jugu ulogu favorita u polufinalu Lige šampiona, ali je istakao da veruje u pobedu i da priželjkuje srpsko finale sa Crvenom zvezdom.
-Jug je celu sezonu igrao praktično na pola gasa u Evropi i nije doživeo nijedan poraz. To je skup vrhunskih igrača, reprezentativaca Hrvatske, Crne Gore, SAD i možda im je to najjači sastav u istoriji. Verujem da kolektivnom igrom, koja nas je krasila tokom cele sezone i uz neverovatnu želju možemo do plasmana u finale. Nadam se srpskom finalu, to bi bio pravi završetak ove sezone – rekao je Vujasinović na konferenciji za medije u prostorijama kluba na Banjici.
On je podsetio da je Partizan imao dovoljno vremena da se spremi za duel sa trofejnim hrvatskim klubom.
-Svesni smo da smo ove sezone ponekad igrali i iznad očekivanja. Prethodnih mesec dana smo se spremali za ovo što nas čeka u petak i zato mislim da mnogo svežiji i opušteniji ulazimo u polufinale i tu tražimo svoju šansu. Ne treba zaboraviti ni da Jug ima iza sebe napornu seriju sa Primorjem u hrvatskom prvenstvu – istakao je Vujasinović i dodao da očekuju veliku podršku sa tribina.
Vaterpolista crno-belih Ivan Rackov kazao je da je Jug vrhunska ekipa, ali da njegovu ekipu to neće sprečiti da razmišlja o finalu.
-Nas izdvajaju mladost i želja za uspehom. Imali smo tri-četrii nedelje da se spremimo za ovo i bilo bi suludo razmišljati o nečemu manjem od finala. Moramo da pokažemo ko smo i šta smo. Mnoigo smo napredovali od početka sezone i imamo kvalitet za finale – poručio je Rackov.
Njegov klupski kolega Uroš Čučković ponovio je da je Jug skup vrhunskih pojedinaca, ali napomenuo da imena ne igraju.
-Mi smo napravili kompaktnu ekipu. Ove sezone kad god je neko nedostajao zbog povrede ili bolesti uspeli smo to da nadomestimo. Sada smo konačno kompletni, moramo da budemo požrtvovani, da igramo jedan za drugog i onda ćemo imati šansu. Zadovoljstvo je igrati sa rivalom kao što je Jug u polufinalu Lige šampiona – naveo je Čučković.
Prvi čovek kluba Aleksandar Šoštar istakao je da je ovogodišnji plasman na fajnal-for ravan osvajanju titule šampoiona Evrope 2011. godine.
-Niko, pa ni oni najsmeliji nisu mogli da pretpostave da ćemo oive sezone uspeti da dođemo do završnog turnira. Ipak, verovali smo u to i želeli da se nađemo ovde. Gledajući sastav ekipe ulazak među četira najbolja tima je jednak uspehu iz Rima od pre dve godine. Jug je najveći favorit na papiru, ali mi ćemo pružiti maksimum i videćemo za šta će to biti dovoljno – poručio je Šoštar.
On je dodao da će čelnici LEN-a tokom turnira u Beogradu razgovarati sa predstavnicima klubova o sistemu takmičenja za sledeću sezonu u Ligi šampiona i potvrdio da se broj učesnika elitnog takmičenja neće smanjiti. Partizan i Juzg sastaju se u prvom polufinalu u petak od 17 sati, dok u drugom polufinalu od 20.15 igraju Crvena zvezda i Barseloneta.

Povezana vest:  Marijan: Gradske vlasti obećale podršku u organizaciji EP