partizan zvezda partizan 2

Počinje Fajnal for, Zvezda i Partizan napadaju trofej

Bazen na beogradskoj Banjici danas i sutra biće epicentar svetskog vaterpola, pošto će ugostiti četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu, a Partizan i Crvena zvezda pokušaće da se okite evropskom titulom.
Ipak, prema prognozama stručnjaka, za nijansu ispred svih je hrvatski šampion Jug koji će u polufinalu odmeriti snage sa Partizanom, dok će se Crvena zvezda sastati sa španskom Barselonetom.
„Nas su novinari unapred proglasili za favorite i stavili nam taj teret na leđa. Znamo svoje kvalitete, ali i snagu srpskog vaterpola, svi imaju šanse, možda su naše za koji procenat veće, ali to je potrebno dokazati u bazenu“, rekao je trener Juga Veselin Đuho.
Trener Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je oduševljen Đuhovom izjavom o Beogradu kao domaćinu.
-Ovaj turnir je od izuetne važnosti, ne samo za Beograd i Srbiju, nego i za evropski vaterpolo, koji je u krizi. Jug je uz Partizan kolevka vaterpola na ovim prostorima, dok je Barseloneti i nama ovo je prvo učešće na fajnal-foru. Očekujem veliku borbu, mnogo navijača i fer-plej. Dokazaćemo da vaterpolo nije veliki sport samo na ovim prostorima.
Trener Partizana Vladimir Vujasinović istakao je da se ambicije njegovog tima ne završavaju učešćem u polufinalu.
-Mi smo ove sezone podmladili tim i ostvarili ono o čemu smo se potajno nadali, a to je plasman na fajnal-for. Nećemo da stanemo ovde, imamo želju da protiv Juga pokažemo najbolju igru u sezoni. Nadam se da će sve proteći u sportskoj atmosferi – poručio je Vujasinović.
Prvi stručnjak Barselone Santjago Fernandez kazao je da mu je cašt što se njegova ekipa nalazi među evropskim velikanima.
-Ne bi trebalo zaboraviti da naš klub ima 100 godina istorije, čeka nas veliki izazov na završnom turniru. Iza našeg uspeha stoji veliki rad, svestan sam da ćemo igrati u atmosferi koju do sada nismo imali priliku da doživimo, ali borićemo se – rekao je Fernandez.
Partizan i Jug sastaju se u prvom polufinalu od 17 sati, dok u drugom polufinalu od 20.15 igraju Crvena zvezda i Barseloneta. Finale se igra u subotu od 20.15, a meč za treće mesto počinje u 17.15 sati.

Povezana vest:  Vujasinović: Mogli smo da napravimo i veću prednost