K POLUFINAL PARTIZAN017Vujasinović: Jug zasluženo pobedio, ostaje žal

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da je dubrovački Jug zasluženo pobedio na Banjici, ali da ostaje žal što su njegovi izabranici propustili priliku da u poslednjoj deonici meča naprave preokret.
Jug se plasirao u finale završnog turnira Lige šampiona savladavši crno-bele sa 8:7.
-Iako je Jug kvalitetnija ekipa i favorit na turniru, izgubili smo samo sa jednim golom razlike. Ostaje, ipak, žal kao i svaki put kada doživite poraz, ovoga puta u polufinalu Lige šampiona. Sutra nas očekuje meč za treće mesto, pokušćemo da se vratimo u život i da pobedimo – izjavio je Vujasinović posle utakmice.
Stefan Mitrović je istakao da su on i saigrači ušli u meč pod pritiskom.
-Trudili smo se najviše što možemo u ovom trenutku. Svaka čast Jugu na pobedi i plasmanu u finale, nama je možda nedostajala sreća. Biće teško pronaći motiv za sutrašnji meč, ali potrudićemo sa da ostvarimo pobedu – poručio je Mitrović, dok je golman Slobodan Soro naveo da je Partizan u dva navrata propustio priliku da uhvati priključak sa protivnikom.
-Na kraju su nas možda malo oštetile i sudije. Međutim, sada je sve gotovo, ne vredi više pricati o tome. Okrećemo se meču za treće mesto – rekao je Soro.
Vaterpolista Juga Aleksandar Ivović ocenio je da su Dubrovčani opravdali očekivanja.
-Uspeli smo da prođemo u finale, ali nije bilo lako sa Partizanom. Pokazalo se još jednom da su crno-beli, iako mlada ekipa, odlično pripremljeni. U početku smo možda promašili par zicera i propustili šansu da se odlepimo, ali je na kraju presudilo naše iskustvo. Pretpostavljam da će i drugo polufinale biti neizvesno, međutim, verujem da će nam sutrašnji rival biti Crvena zvezda, koja ima odličan sastav i podršku publike – kazao je Ivović.
U drugom polufinalu završnog turnira Lige šampiona večeras od 20.15 sati igraju Crvena zvezda i španska Barseloneta.

Povezana vest:  Filipović: Spremni smo za ispit generacije