prijem gradBeograd nagradio vaterpoliste Zvezde sa 10 miliona dinara

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas primio je danas šampione Evrope, vaterpoliste Crvene zvezde, i zahvalio im što su doneli veliku radost stanovnicima glavnog grada i cele Srbije, saopštivši imda je grad doneo odluku da ih nagradi sa deset miliona dinara.
-Najiskrenije vam čestitam na velikom uspehu koji ste ostvarili u uslovima koji su daleko od idealnih, da ne kažem ispod granica zadovoljavajućih. Postali ste prvaci Srbije, potom i šampioni Evrope i ne verujem da ste još uvek svesni koliki ste uspeh postigli, ali verujem da vremenom hoćete – rekao je Đilas na prijemu u Skupštini grada i dodao kako je juče razgovarao sa Dušanom Kecmanom, bivšim košarkašem Partizana koji mu je priznao da mu i dalje na ulici čestitaju za onu čuvenu trojku koju je postigao protiv Cibone u Zagrebu.
Đilas je podsetio da je Beograd u posednjih pet godina mnogo uložio u promociju vaterpolo sporta.
-Pre pet godina imali smo samo jedan bazen koji je radio, a sada smo omogućili da imate gde da trenirate i vi i buduće generacije. Učinićemo sve da vam i dalje pomažemo u skladu sa mogućnostima i zato smo doneli odluku da vas za ovaj uspeh nagradmo sa deset miliona dinara. Uspeh je lep, ali od nečega mora da se živi i očekujem da će i Vlada Srbije slediti naš potez i nagraditi vas – poručio je Đilas.
Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić rekao je da je uspeh vaterpolista Zvezde jedan od najvećih u istoriji klupskog srpskog sporta.
-Želim da vam kažem da me veoma raduje kada sam video da ste trenirali zajedno sa igračima Partizana. Imam osećaj da su za vas u finalu navijali svi Beograđani i svi u Srbiji. Posebno vam čestitam na tome jer spajate, a ne razdvajate. Nadam se da ćete ostati zajedno i da ćemo nastaviti da domiriramo u vaterpolo sportu – rekao je Antić.
Kapiten crveno-belih Andrija Prlainović naglasio je da mu je posebno drago što je trofej osvojen u Beogradu.
-Svi gosti iz inostranstva koji su bili na fajnal foru otišli su sa rečima hvale i to je takođe, naša velika pobeda. Želja nam je da svi ostanemo na okupu i sledeće sezone, nkome se posle ovako velikog uspeha ne ide iz tima i nadam se da ćete nam pomoći da naredne godine odbranimo titule i da radimo na prosperitetu srpskog vaterpola – poručio je on.
Prijemu u Skupštini grada prisustvovao je i gradski sekretar za sport Aca Kovačević, kao i svi igrači Crvene zvezde na čelu sa predsednikom kluba Viktorom Jelenićem i predsednikom Upravnog odbora Oliverom Dulićem. Izostao je jedino trener Dejan Savić zbog obaveza prema A reprezentacije Srbije.
Vaterpolisti Crvene zvezde osvojli su u subotu titulu šampiona Evrope, prvui put put u istoriji, pobedivši Jug sa 8:7.

Povezana vest:  Zvezda izbačena iz Regionalne lige