vanja udovicic vaterpolo

Udovičić: Moramo da opravdamo ulogu favorita

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić rekao je danas da se raduje polufinalnom duelu Svetske lige protiv Crne Gore, kao i da u tom meču treba opravdati ulogu favorita.  Srpski vaterpolisti pobedili su ranije danas Japan u četvrtfinalu sa 14:8, dok je Crna Gora izbacila domaćine, Ruse, posle boljeg izvođenja peteraca (12:11), a nakon regularnog dela bilo je 7:7.
-Već smo igrali sa Rusima. Crna Gora je mlada ekipa, bez nekolicine poznatih igrača. Njima je sigurno veliki motiv da pobede Srbiju I plasiraju se u finale. Na taj način bi se nametnuli selektoru Ranku Peroviću za Svetsko prvenstvo. Ipak mi smo favoriti, ali to treba pokazati u bazenu – rekao je Udovičić. 
Vaterpolista Srbije Slobodan Nikić ocenio je da „delfine“ očekuje nezgodan duel sa Crnogorcima.
-Nismo ih mnogo gledali ali je izvesno da su tvrdi, nezgodni. Biće dobra utakmica – kazao je Nikić. 
Selektor Srbije Dejan Savić rekao je da Crna Gora nezgodan protivnik, kao i da posle poraza od Japana u grupnoj fazi igraju sve bolje.
-Više volim što je Crna Gora protivnik. Da se vidimo u bazenu. Preživeli su šok od Japana i igraju sve bolje. Odlična kontra i realizacija igrača vise – kazao je Savić.
Utakmica između Srbije i Crne Gore igraće se sutra od 13.30, dok se u drugom polufinalu, sat i 45 minuta kasnije sastaju selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Mađarske.

Povezana vest:  Mađarska protiv Srbije u četvrtfinalu EP