dejan savic 1

Savić: Ključ pobede u odbrani

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je dobra odbrana bila ključ pobede protiv Australije na startu prvenstva sveta u Barseloni.
„Krenuli smo stvarno dobro. U prvom poluvremenu smo postigli dosta golova sa igračem više. U trećem delu Australijanci su igrali jak presing, ali smo se u četvrtoj golovima iz igre odlepili drzali prednost. Australija jeste nezgodan protivnik, a vrućina važi za sve. Ključ pobede je uvek odbrana“, kazao je Savić posle utakmice.
Selekcija Srbije danas je u prvom kolu C grupe na SP savladala Australiju sa 10:7.
-Igrali smo rutinski, iako uslovi nisu bili najbolji zbog velike vrućine i tople vode. Uspeli smo da savladamo Australiju solidnom igrom. Od polovine druge četvrtine smo stalno imali sigurnu prednost i pobeda nije dolazila u pitanje – kazao je Živko Gocić.
Golman Srbije Gojko Pijetlović ocenio je da je ekipa do trijumfa došla malo teže od očekivanog.
-Varirali smo u odbrani, ali je na kraju bilo kako smo hteli. Početak je uvek najteži, bili smo oprezni. Imao sam neke greške, ali prvi put otvaram Svetsko prvenstvo i zadovoljan sam – naveo je Pijetlović.
Dvostruki strelac za Srbiju na današnjem meču, Filip Filipović kazao je da je rezultat potvrda razlike u kvalitetu.
-Imali smo pristojno otvaranje utakmice. Nismo u drugoj četvrtini primili glupe golove. Oni su kasnije uhvatili su priključak našim greškama u odbrani jedan na jedan – zaključio je Filipović.
Srbija naredni meč igra u sredu od 13.30 protiv Mađarske. 

Povezana vest:  Prva pobeda TENT-a, Partizan uspešan u Nišu