srbija kanada

SP U BARSELONI

Srbija matirala Mađarsku

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Mađarsku sa 13:10 (2:3, 5:2, 2:2, 4:3) u drugoj utakmici C grupe prvenstav sveta u Barseloni. Izabranici Dejana Savića su taktički nadmudrili mađarski tim i skoro obezbedili prvo mesto u grupi. Srpski vaterpolisti su na startu prepustili inicijativu Mađarima koji su poveli sa 2:0, a potom i završili četvrtinu sa golom prednosti.
U nastavku meča prava kanonada snašla je gol Mađare koji su taj deo igre završili sa pet pogodaka u svojoj mreži, da bi srpski vaterpolisti ponovo primirili tempo i u trećoj četvrtini odigrali „egal“.
Početak poslednje četvrtine pripao je srpskim vaterpolisitima, koji su poveli sa 2:0, ali su potom Mađari krenuli u ofanzivu, vezali tri gola i bili nadomak izjednačneja (11:10). Tada je Stefan Mitrović hadnokrvno šutirao „iz prve“ i pokazao da je igrač za velike utakmice povećavši prednost na 12:10.
Odbrana srpskog tima potom je počela da blokira sve udarce mađarske „artiljerije“ kao od šale,da bi Slobodan Nikić jednim sjajnim „prebačajem“ konačno matirao Mađare.
Nikić i Andrija Prlainović su sa po tri gola najefikasniji strelci utakmice, a u strelce su se upisali jos Filip Filipović sa dva , a sa po jednim Duško Pijetlović, Vanja Udovičić, Dušan Mandić, Miloš Ćuk i Stefan Mitrović. Srpski tim u poslednjoj utakmici C grupe u petak pd 9,30 igra protiv Kine.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Srpski vaterpolisti srećni zbog pobede na kraju EP