dejan savic 1Savić: Rumunija nije rival koji može da nas ugrozi

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da su misli usmerene samo na utakmicu sa Rumunijom u osmini finala Svetskog prvenstva, ali da to nije rival koji može ozbiljnije da ugrozi njegovu ekipu.
-Ulazimo u drugi deo prvenstva, naše je da radimo i da u ovoj situaciji učinimo sve da meč dočekamo spremni. Samo mi je Rumunija u glavi. Nije to onaj rival koji je znao da nas ugrozi, ali sada tražim maksimalan ulazak u igru, bez opuštanja nijednog trenutka – rekao je Savić uoči duela sa Rumunijom.
Srpski reprezentativac Filip Filipović istakao je da očekuje da njegov tim u nastavku Svetskog prvenstva u Barseloni zaigra 20 do 30 odsto bolje nego do sada.
-Očekujem da u nastavku takmičenja zaigramo bar 20 do 30 odsto bolje. Dosadašnjim delom sam delimično zadovoljan, najviše reakcijom protiv Mađara, kada su pretili da anuliraju našu prednost – naveo je Filipović.
Ako eliminiše Rumuniju, Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela između Crne Gore i Kanade.
-Znao sam da će Nemačka da pobedi Rumuniju. Sa te strane nama ime rivala u osmini finala nije mnogo ni značilo. Ipak, ovo je važniji
deo prvenstva, koji zahteva maksimalnu koncentraciju i verujem da ćemo biti uspešni. Eventualni susret sa Crnom Gorom jeste zanimljiv, ali ovde ima odličnih ekipa, na primer Grčka – rekao je Andrija Prlainović.
Selektor Rumunije Vlad Hadžiju rekao je da je teško da njegova ekipa pobedi Srbiju.
-Verovatno nećemo pobediti Srbiju, ali verujem da ovaj tim može da igra sve bolje i bolje – rekao je selektor Rumuna.
Utakmica između Srbije i Rumunije igraće se sutra od 17.30.

Povezana vest:  Pripreme vaterpolista Srbije u dve grupe