radnicki (5)Radnički iz Kragujevca istupio iz zajednice ligaša

Predsednik Radničkog Uroš Bogdanović napustio je Koordinacioni odbor Vaterpolo saveza Srbije, dok je taj klub istupio iz zajednice ligaša, saopšteno je danas u Kragujevcu.
Koordinacioni odbor Vaterpolo saveza Srbije je formiran kao upravni organ do izbora novog rukovodstva i predsednika te organizacije.
-Radnički je od formiranja Koordinacionog odbora aktivno učestvovao u radu ovog tela, ali zbog konstantnog neslaganja s pravcima razmišljanja i planovima za budućnost VSS, Radnički ne želi da
učestvuje u njegovom daljem radu – navodi se u saopštenju.
Kao razloge Radnički svoje odluke je naveo to što ništa nije urađeno u cilju unapređenja ambijenta, kvaliteta i regularnosti takmičenja, života i funkcionisanja klubova članica.
Zajednica, kako piše Radnički, ništa nije uradila na temu obuke sudija, klubova za rad sa mladima, trenera i klubova, na temu samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju, kao ni medijske afirmacije vaterpola i samog takmičenja.
-Ništa od navedenih stvari koje su – smatramo – osnovni faktori uspešnog funkcionisanja klubova, nije bila tema i predmet rada zajednice ligaša koja je očigledno bila politički-interesno formirana sa samo jedinim ciljem da se smeni dotadašnji predsednik VSS Velibor Sovrović – stoji u saopštenju Radničkog.
Radnički o sebi kaže da je, kao jedan od najmlađih vaterpolo klubova u Srbiji, formiran s jasnim ciljem da se poboljša kvalitet vaterpola.

Povezana vest:  EP HRVATSKA 2010, Zlato za Hrvatsku