Marko Stefanovic

Marko Stefanović podneo ostavku, Vojvodina i Bečej za Babića

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Marko Stefanović podneo je danas ostavku na tu funkciju kako bi, kako je naveo, novi predsednik saveza nesmetano izabrao sardnike i obavljao svoj posao. 
-Podnosim ostavku na mesto generalnog sekretara VSS, kako bih ovim činom omogućio da novi predsednik VSS na predstojećoj sednici Skupštine nesmetano izabere prvog saradnika, kao i tim sa kojim bude želeo da radi. Bila mi je čast i ponos što sam u prethodnih sedam godina obavljao funkciju prvog operativca VSS – navodi se u dopisu koji je Stefanović uputio predsedniku Skupštine Živi Cvjetićaninu i predsedniku Koordinacionog odbora Aleksandru Šoštaru.
Kandidati za predsednika VŠ su šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u skupštini Srbije Zoran Babić i bivši reprezentativac, a sada generalni sekretar Demokratske stranke i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.
Babića su podržali Crvena zvezda, Partizan, Radnički iz Kragujevca, niški Nais, a danas je dobio podršku novosadaske Vojvodine i Bečeja.
-Imajući u vidu da je Vojvodina već pozicioniran kao sportski kolektiv u kojem je razvijen program selekcije i rada sa talentovanim vaterpolistima, očekivanja od Zorana Babića kao kandidata za čelnu poziciju u nacionalnom vaterpolo Savezu, prevashodno su bila usmerena na ravnomerni razvoj perspektivnih klubova u zemlji i otvoren dijalog u budućim aktivnostima kluba i Saveza, za šta su dobijena uverenja i najavljene konkretne aktivnosti u narednom periodu – poručili su iz Vojvodine.
Babića je podržao i predsednik Bečeja Slobodan Mitrović. 
-Smatramo da je Babić odlično rešenje za predsednika VŠ i da bi na pravi način doprineo saniranju krize i popravci trenutnog stanja u VSS – rekao je Mitrović.
Šapićevu kandidaturu podržali su Singidunum, Zemun i Novi Beograd. Izborna skupština VSS održaće se sutra od 12 sati u beogradskom hotelu M.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog poraženi u Barseloni