Aleksandar SapicŠapić: Žao mi je što u vaterpolu vladaju tenzije

Nekadašnji vaterpolo reprezentativac Aleksandar Šapić, koji je na današnjoj izbornoj skupštini VSS izgubio predsedničku trku od Zorana Babića, izjavio je da mu je žao što se u vaterpolu stvorila atmosfera straha i pritisaka.
-Pre nekih četiri-pet nedelja ljudi iz Vaterpola saveza, Marko Stefanović i Aleksandar Šoštar, pitali su me da se angažujem i pomognem jer se ovaj sport nalazi u teškoj situaciji. Bio sam iznenađen, ali sam posle dosta razmišljanja prihvatio. Posle toga počele su da se dešavaju tenzije kojih ranije nije bilo u vaterpolu. Žao mi je zbog toga, ne zameram onima koji se boje, već onima koji stvaraju atmosferu straha – rekao je Šapić, koga je Partizan predložio za predsednika, da bi potom promenio stav i podržao Babića.
Prema njegovim rečima, ta situacija je velika sramota jednog od najvećih svetskih vaterpolo klubova i njegovih legendi.
-Najmanji je problem da se ja sklonim, ali ako jednom uvedemo u praksu da oni koji dođu na vlast utiču i na dešavanja u vaterpolu neće biti dobro u ovoj zemlji – istakao je Šapić.
Predsednik Partizana Aleksandar Šoštar rekao je da je klub promenio stav nakon saznanja da postoji još jedan kandidat.
-Vaterpolo klub Partizan i sport kod nas ne bi trebalo da se odlučuju za bilo koju stranu, ali nismo izolovani od okruženja u kojem se nalazimo i moramo da se oslonimo na državu. Zbog novonastale situacije uskratili smo podršku Šapiću i podržali Babića – objasnio je Šoštar.

Povezana vest:  Partizan bolji od Crvene zvezde