radnicki (7)

Vaterpolisti Radničkog u drugoj fazi kvalifikacija za LŠ

Vaterpolisti Radničkog obezbedili su plasman u drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su večeras u Kragujevcu, u meču trećeg kola B gupe prve runde, savladali rumunsku Oradeu rezultatom 13:5 (3:1, 3:1, 4:1, 3:2).
Radnički je prethodno u četvrtak pobedio crnogorskog predstavnika Budvu (17:4), a ranije danas nemački Hanover (16:8).
Specijalni gosti u kragujevačkom ?Parku? bili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, dojučerašnji kapiten i stub tima iz prošle sezone, i novoizabrani predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić.
Tim domaćina turnira bez većih problema je ostvario treću pobedu zaredom kojom je overio prolaz u drugi deo kvalifikacija za elitno takmičenje. Predvođeni kapitenom Filipom Filipovićem, koji je perfektno podesio nišanske sprave, Šumadinci su rešetali protivničku mrežu, dok je odbrana funkcionisala na željenom nivou, što je često bilo apostrofirano kao najvažniji cilj i u prošloj sezoni.
Kada je sve već bilo rešeno trener Dejan Jovović je iz igre povukao iskusnije igrače i pružio šansu mlađima da se još bolje uigraju, što su oni iskoristili na pravi način.
Kragujevčani su tako na najbolji mogući način započeli ?vatreno krštenje? u najelitnijem evropskom takmičenju, u kojem su za nepuna 24 sata morali čak tri puta u bazen, a u naredna dva dana pokušaće i da odbrane lidersko mesto, koje im garantuje bolju poziciju u žrebu.
-Nije nam bilo nimalo lako, iako krajnji rezultat možda pokazuje tako. Razlog ubedljivog trijumfa leži u našem izuzetno profesionalnom pristupu utakmici, pogotovo u odbrani koja je bila disciplinovana od prvog do poslednjeg minuta. Posebno raduje činjenica da smo održali visok nivo koncentracije, iako nam je ovo druga utakmica u danu. Ovakav sistem ne postoji ni u jednom drugom sportu, imali smo tek nekoliko sati da se odmorimo – rekao je Jovović posle utakkmice.
Meč u zatvorenom bazenu Sportskog centra ?Park? odigran je pred oko 600 gledalaca, a sudili su Rovida (Italija) i Rak (Hrvatska). 
Radnički: Radić (6 odbrana), Burić 1, Rozental, Korolija 2, Gak 1, Vuksanović 1, Ćirić, Basara, Zloković 2, F. Filipović 4, Marković 1, Đ. Filipović 1, Stivens (1 odbrana).
Oradea: Pijetlović (10 odbrana), Ćimpianu, Negrean, Diakonu, Čoveanu 3, Popovići 1, Katalin, Čupić 1, A. Kretu, Dunka, Georgesku, Kadar, D. Kretu.
Peterci: Radnički 3 (1). 
Igrač više: Radnički 13 (7), Oradea 9 (1).
U preostalim utakmicama na turniru srpski tim igra sutra od 21 sat protiv Monpeljea, a u poslednjem kolu u nedelju od 12 sati protiv Spartaka iz Volgograda.

Povezana vest:  Savić: Ne smemo da poletimo