radnicki (3)

Radnički:  Idemo u Istanbul na pobedu

Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Slavko Gak izjavio je danas da veruje da njegov tim može da zabeleži pobedu na debiju u Ligi šampiona protiv Galatasaraja.
-Praktično celu prvu postavu Galatasaraja čine stranci i moramo da budemo oprezni. Imaju ‘kraću klupu’ od nas, jer tu sede domaći igrači, ali je evidentno da su oni dosta napredovali uz strance, pa ih ne bi trebalo potceniti. Kvalitetniji smo sastav i sigurno je da se mi pitamo. Poraz od Vuljagmenija nam je bio za nauk da svako gostovanje zahteva maksimalan fokus i ozbiljan pristup. Ići ćemo na pobedu, pružićemo maksimum, jer samo tako možemo da se nadamo bodovima – rekao je Gak.
Pored turskog predstavnika, Šumadinci će u grupi B igrati i protiv italijanske Breše, nemačkog Špandaua, rumunske Oradee i beogradskog Partizana. 
-Upali smo u lakšu grupu, ali svi timovi će tražiti mesto na završnom turniru. Mislim da je za mladi klub Radničkog, koji postoji tek dve godine, u ovom trenutku prevashodni cilj plasman na „fajnal-siks“. Moramo da idemo korak po korak, a svakako da ćemo pokušati da osvojimo što bolju poziciju ako nam se ukaže prilika. Najteži rival biće nam Breša, koja je savladala ekipu Pro Reka u domaćem šampionatu, a ništa lakši posao ne očekujem ni protiv Partizana i Oradee – dodao je Gak.
On i trener Dejan Jovović najbolje poznaju sutrašnjeg protivnika, jer su pred početak prošle sezone u Kragujevac stigli upravo iz Galatasaraja.
-Vaterpolo klub Galatasaraj je deo velikog sportskog društva i spada u red najbolje organizovanih klubova u Evropi. Od momenta kada su prvi put zaigrali direktno u Ligi šampiona, što je bilo posle mog boravka u timu, dobili su finansijsku podršku sportskog društva da naprave jaku ekipu. Angažovali su nekoliko kvalitetnih stranaca i uspeli da dođu do četvrtfinala – rekao je Jovović.
On je naglasio da je Galatasaraj sačuvao okosnicu prošlogodišnjeg tima – srpske internacionalce Slobodana Nikića, Mihajla Koroliju i Srđana Aksentijevića, cronogorskog reprezentativca Vjekoslava Paskovića i Amerikanca Džesija Smita, a pridružio im se golman Crne Gore, Miloš Šćepanović.
-U prošloj sezoni pokazali su da imaju kvalitet. U grupnoj fazi odigrali su nerešeno sa Partizanom u Beogradu, a potom slavili u Istanbulu. Daće sve od sebe da ostvare što bolji rezultat, pogotovo što igraju na svom terenu, gde je specifična atmosfera, jer su dimenzije bazena 30 sa 25 metara – istakao je Jovović.
Utakmica prvog kola B grupe Lige šampiona između Galatasraja i Radničkog igra se sutra od 19.30 i Istanbulu. Drugi srpski predstavnik, ekipa Partizana, od 20.30 sati gostuje Breši, dok se od 19 sati u Berlinu sastaju Špandau i Oradea.

Povezana vest:  Debakl vaterpolista Radničkog od Solnoka