zoran-babic

Babić podneo ostavku na mesto predsednika Vateropolo saveza

Član gravnog odbora Srpske napredne stranke Zoran Babić izjavio je danas da podnosi neopozivu ostavku na mesto predsednika Vateropolo saveza Srbije i naglasio da očekuje da i članovi glavnih odbora drugih stranaka u Srbiji slede njegov primer. 
Babić je rekao da se za predsednika Vaterpolo saveza Srbije kandidovao u dobroj nameri i sa željom da iskoristi svoju energiju i znanje i pomognem vateropolo sportu. 
-Smatrao sam da mogu da pomognem i svojim kontaktima i znanjem, da rešimo otplatu duga koji sam zatekao od 1,3 miliona evra, kako bi naši sportisti nastavili da donose u Srbiju medalje, a izvan Srbije da nas promovišu onako kako su i do sada – najbolje – naveo je Babić u pisanoj izjavi medijima. 
On navodi da je „u celu priču ušao hrabro“ i da se nije plašio izazova i da je napravljen plan kako da do 2016. godine Savez bude na pozitivnoj nuli.
Babić je rekao da je svestan činjenice da u sportu ima mnogo gorućih problema i da je njegova želja bila da se oni što pre reše.  On kaže da, ukoliko izlazak političara iz uprava sportskih saveza i klubova može da ublaži ove probleme, spreman je da prvi da svoj doprinos.
-Zato ovim putem podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Vateropolo saveza Srbije i podržavam predlog predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da članovi Glavnog odbora naše Stranke ne treba da budu na čelu sportskih saveza i klubova – naglasio je Babić.
On je naveo da ocekuje da i članovi glavnih odbora drugih stranaka u Srbiji slede njegov primer i podnesu ostavke na mesta u upravama sportskih klubova i saveza kako bi politika potpuno izašla iz sporta. 
-Dolaskom na vlast, Srpska napredna stranka obećala je promene na bolje, a to svakako ne možemo činiti ako se neki grčevito bore za fotelje koristeći sport samo za lično bogaćenje i promociju, dok za to vreme sportski savezi, klubovi i sport u celini u Srbiji propadaju – naglasio je Babić.
On je naglasio da su „zli jezici“ neretko prozivali i predsednika SNS Aleksandra Vučića samo zbog simpatija prema jednom sportskom klubu, čiji je navijač od detinjstva, iako je, kako kaže, više puta isticao da će država pomoći svima, a ne samo tom klubu.
-Smatram da političari treba da se povuku iz sporta, i da ostanu samo navijači klubova i reprezentacije, kao što će članovi SNS od sada i činiti, a da sportisti i sportski radnici nastave da vode sportska društva – naglasio je Babić.
On je poručio da se SNS od prvog dana bori za bolji život građana i napredak Srbije, a samim tim i za napredak srpskog sporta, svih klubova i reprezentacija. 

Povezana vest:  SVETSKA LIGA, Pobede Australije i SAD