filip filipovic

Filipović: Veliki ulog i za Radnički i za Zvezdu

Kapiten vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Filip Filipović rekao je danas da očekuje veliku borbu u derbi meču Prve lige protiv Crvene zvezde, jer je ulog veliki za obe ekipe.
-O ekipi Zvezde ne treba puno trošiti reči. Nažalost, u Ligi šampiona su završili učešće, ali su na svom bazenu nadigrali ekipu Reka. Znamo koji su njihovi najveći aduti i način igre koji se nije promenio mnogo u odnosu na prošlu godinu. Odlazak Pijetlovića nadoknadili su dolaskom Amerikanca Mana i Crnogorca Vukčevića. Sa druge strane, mi imamo dosta pehova sa povredama, pa moramo da se krpimo na svakoj utakmici – naveo je Filipović na konferenciji za novinare.
Nekadašnji reprezentativac, a sada član Radničkog Aleksandar Ćirić prvi trofej u karijeri osvojio je sa Zvezdom.
-Zvezda je sazrela od prošle godine. Oni su svesni svojih mogućnosti i pokazuju u svakoj utakmici da su izvanredna ekipa, što se potvrdilo i protiv Reka. Mislim da je ono što smo prikazali u Turskoj odgovor na njihovu igru i taj ritam u koji su ušli. Međutim, nećemo biti kompletni, a videćemo da li će sastav u kom ćemo zaigrati biti dovoljan za Zvezdu i da li je šampion i dalje spreman da odgovori na sva pitanja – kazao je Ćirić. 
Trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da Miloš Korolija neće biti spreman za meč sa Zvezdom, a van stroja je i bolesni Srđan Vuksanović.
-Sigurno da se rivalitet koji je nastao prošle godine nastavlja i ove sezone. Ekipe Zvezde i Radničkog obećavaju vrhunski kvalitet vaterpola. Na neki način smo oslabljeni, ali smatram da su igrači koji su u sastavu ti koji uvek daju maksimum. Drago mi je da vodim ekipu u kojoj imam takve vaterpoliste, da bez obzira u kom sastavu igramo uvek postoji velika želja za pobedom – istakao je Jovović.
Derbi utakmica petog kola Prve lige između Radničkog i Crvene zvezde igra se u nedelju od 17 sati u Kragujevcu.

Povezana vest:  Vujasinović: Veliki kvalitet