finale kupa zvezda Partizan soro

Jelenić: Za četvrti trofej; Vasović: Za svetsku titulu

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić rekao je danas da je utakmica evropskog Superkupa protiv Radničkog iz Kragujevca idealna prilika da crveno-beli završe godinu sa maksimalna četiri trofeja i izrazio nadu da će u tome i uspeti. Crvena zvezda je minule sezone osvojila triplu krunu – Ligu šampiona, prvenstvo i Kup Srbije, dok je Radnički slavio u Evrokupu.
-Očekuje nas teška utakmica, Radnički je ove sezone učesnik Lige šampiona, dok smo mi ispali u kvalifikacijama od Pro Reka. Igrali smo pre dva dana sa njima u Kragujevcu, izgubili smo, ali nadam se da ćemo im se sada revanširati, jer je ova utakmica mnogo bitnija. Imamo lepu priliku da završimo ovu kalendarsku godinu sa maksimalna četiri trofeja – rekao je Jelenić na konferenciji za medije u Bečeju, gde će se u subotu odigrati meč za Superkup.
Sportski direktor Kragujevčana Jugoslav Vasović, nekadašnji kapiten Crvene zvezde, istakao je da će dva srpska kluba u pravom smislu reči igrati za titulu svetskog prvaka.
-Nadam se da ćemo opet pobediti Zvezdu, ali najbitnije je da sve protekne u fer i korektnoj igri u da u svet pošaljemo pravu sliku Srbije. Ponosan sam što dva srpska kluba igraju Superkup Evrope. Bićemo oslabljeni neigranjem centra Miloša Korolije, dok je pod upitnikom bolesni Srđan Vuksanović – istakao je Vasović.
Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević izrazio je zadovoljstvo što se grad, koji je 2000. godine imao šampiona Evrope ponovo vraća na vaterpolo mapu.
-Velika je čast, ali i obaveza da se posle skoro 15 godinba organizuje ovakva utakmica. Hvala Zvezdi, Radničkom i Savezu što su nam omogućili da budemo domaćini i nadam se da ćemo makar na momenat vratiti stari sjaj Bečeja. Cilj nam je da popularizujemo ovaj sport i da mladi u Bečeju, kao nekad, ponovo krenu na vaterpolo – zaključio je Radojević.
Utakmica Superkupa Evrope između Crvene zvezde i Radničkog igra se u subotu od 20 sati.

Povezana vest:  Filipović: Sad mirni idemo na EP