vujsainovic LS

Vujasinović: Radnički jači, ali možemo da igramo u egalu

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović poručio je danas da je Radnički iz Kragujevca favorit u predstojećem meču drugog kola B grupe Lige šampiona, ali da je njemu važno da ekipa pokaže napredak, bez obzira na rezultat.
-Svi znamo ko igra za Radnički, ali je činjenica da i njima meč sa nama dolazi u nezgodnom trenutku, posle potaza od Zvezde u Superkupu Evrope. Mi smo naporno trenirali u prethodnom periodu, pre svega radimo na podizanju kvaliteta igre. To je ono što stavljam na prvo mesto i važno mi je da pokažemo napredak u odnosu na pretjhodne mečeve sa Vojvodinom, Zvezdom i Brešom – rekao je Vujasinović na konferenciji za medije na Banjici.
On je podsetio da su crno-beli ove sezone već izgubili u domaćem prvenstvu od Radničkog, kada su pokazali dosta oscilacija u igri.
-U tom duelu nismo pružili maksimu, ne u smislu agresivnosti i borbenosti, već zbog toga što smo primili dosta lakih golova. To je nedopustivo protiv rivala kao šsto je Radnički. Naš tim je mlad i normalno je da postoje oscilacije, znamo da će nam biti teško, ali verujemo da možemo da igramo u egalu do samog kraja – naveo je Vujasinović.
Nekadašnji kapiten državnog tima čestitao je vaterpolistima Radničkog i Zvezde na odličnoj utakmici u meču za Superkup Evrope, koja je pokazala sav kvalitet srpskog vaterpola i dala nadu za budućnost.
Prvotimac crno-belih Nikola Dedović istakao je da je neobična situacija to što prvi put u elitnom takmičenju igraju sa rivalom iz Srbije.
-Kragujevčani su sjajna ekipa, a mi ćemo sigurno biti maksimalno motivisani. Na njihovoj strani je iskustvo, ali naši aduti mogli bi da budu mladost i želja za dokazivanjem – izjavio je Dedović.
Njegov saigrač Stefan Živojinović naglasio je da Partizan bez obzira na mladost i oscilacije u igri ni u jedan meč ne ulazi sa belom zastavom.
-Očekujemo da u sredu smanjimo oscilacije iz prethodnih mečeva, pre svega je važno da odigramo čvrsto u odbrani, jer ako to uradimo možemo da se nosimo sa bilo kojim timom u Evropi. Idemo u Kragujevac da se nadigravamo i sa željom da pobedimo, jer samo tako možemo da napravimo neki rezultat – zaključio je Živojinović.
Crno-beli su u prvom kolu elitnog takmičenja izgubili na gostovanju od italijanske Breše sa 11:6, dok je Radnički, takođe kao gost, slavio protiv turskog Galatasaraja sa 11:7. Utakmica između Radničkog i Partizana igra se u sredu od 20 sati u Kragujevcu.

Povezana vest:  Udovičić odredio sastav za Olimpijske igre