radnicki (1)

Jovović: Poremetio nas je odlazak Gaka, ali spremni smo

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović rekao je danas da je ekipu poremetio odlazak Slavka Gaka, ali da spremno dočekuju meč protiv Špandaua u Ligi šampiona. 
-U svakoj utakmici idemo na pobedu. Mislim da smo posle jednog izuzetno napornog perioda, ušli u mirniji ritam i uspeli da napunimo baterije. Malo nas je poremetio Gakov odlazak, ali smo za kratko vreme pokušali sve to da prevaziđemo i uigramo akcije, pa spremni dočekujemo ovo gostovanje – rekao je Jovović. 
Vaterpolisti Radničkog otputovali su danas u Berlin, gde se sutra, od 19.00, sastaju sa Špandauom, u trećem kolu Grupe B Lige šampiona. 
-Špandau je nešto jači u odnosu na prethodnu sezonu. Sve u svemu, to je tipična nemačka ekipa, koja igra disciplinovano od prvog do poslednjeg minuta. Očekujem tešku utakmicu, neizvesnu do poslednjeg sudijskog zvižduka – kazao je šef stručnog štaba Radničkog. 
Centar Radničkog Boris Zloković ocenio je da Kragujevčane u Berlinu očekuje težak meč, ali da rezultat najviše zavisi od borbenosti njegove ekipe. 
Špandau igra jako do samog kraja, bez obzira na rezultat, pa očekujem veliku borbu. Svakako da ćemo, kao i uvek do sada, pokušati da osvojimo ceo plen, ali njihovi dosadašnji rezultati nas upozoravaju da se radi o ozbiljnoj ekipi i da neće biti nimalo lako. Mislim da se mi pitamo. Ako odigramo maksimalno koncentrisano i borbeno, pobeda neće izostati – kazao je Zloković. 
Kragujevčani su takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona počeli pobedom nad Galatasarajom u Istanbulu (11:7), a potom su na domaćoj premijeri nadigrali i Partizan (8:6). Sa druge strane, i Špandau je dobro počeo sezonu, pobedio rumunsku Oradeu (8:6) i odigrali nerešeni sa Galatasarajom (9:9). 

Povezana vest:  SP BARSELONA 2013, Vaterpolisti Srbije bez polufinala prvenstva sveta