partizan zvezda partizan 2

Pobeda vaterpolista Partizana u Istanbulu

U četvrtom kolu B grupe Lige šampiona, vaterpolisti Partizana pobedili su večeras u Istanbulu ekipu Galatasaraja rezultatom 10:7 (1:1, 4:2, 5:3, 0:1) i sačuvali šanse da se plasiraju na završni turnir. To je bila druga uzastopna pobeda crno-belih u drugoj fazi Lige šampiona, posle startnih poraza na gostovanjima u Breši i Kragujevcu.
U večerašnjem duelu Partizan je imao imeprativ pobede, jer bi u slučaju poraza imao mnogo teži posao da do kraja obezbedi bar treće mesto u grupi i crno-beli su utakmicu odigrali veoma zrelo. Od početka su kontrolisali rezultat, a uspeli su da se „odlepe“ već u drugoj četvrtini, da bi u trećoj poveli 10:5 i definitivno slomili otpor Galatasaraja, za koji nastupaju trojica naših vaterpolista – Slobodan Nikić, Mihajlo Korolija i Srđan Aksentijević i dvojica crnogorskih – Vjekoslav Pasković i Miloš Šćepanović.
Do veoma važne pobede crno-beli su stigli pre svega zahvaljujući dobroj igri sa igračem manje. Domaćin je brojčanu prednost imao devet puta, a Partizan samo četiri puta, ali su izabranici Vladimira Vujasinovića uspeli da se odbrane u većini napada turskog tima.
U petom kolu Partizan će 29. januara dočekati nemački Špandau, koji je večeras kao domaćin izgubio od Breše sa 12:10. U poslednjoj utakmici četvrtog kola Radnički se u subotu sastaje sa rumunskom Oradeom.
Galasaraj: Senemoglu, Juksek, Čolak, Smit 1, Destići, Gulsoj, Gulenc, Nikić 1, Pasković 1, Kagataj, Korolija 2, Beškardesler 1, Aksentijević 1, Šćepanović.
Partizan: Živojinović, Tomašević 1, Mandić 2, Vico 1, Subotić 2, Rackov 1, Ćuk 3, Jakšić, Čučković, Tanasković, Stojanović, Obradović, Rističević. 

Povezana vest:  PRVA B LIGA: Remi u Obrenovcu