aleksandar sostar

Šoštar: Situacija u Partizanu je dramatična

Predsednik vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar rekao je danas da je finansijska situacija u tom klubu dramatična, kao i da crno-beli nisu dobili obećanu pomoć države. Predstavnici klubova Partizana i Crvene zvezde su avgusta 2013. Godine u Vladi Srbije razgovarali sa premijerom Ivicom Dačićem I potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i tom prilikom je klubovima obećana pomoć. 
Međutim, Šoštar je danas na konferenciji za novinare kazao da ništa od tih obećanja nije ispunjeno. 
-Tog 8. avgusta smo na sastanku, kojem sam i ja prisustvovao, dobili čvrsta obećanja, a u ovom momentu smo daleko od tih obećanja. Ja se nadam da će to što je obećano biti realizovano, jer nama i to jako puno znači, a ako se nešto u međuvremenu promenilo, onda bi bilo lepo da nas neko i obavesti… Obećanja su data na najvišem nivou, data su i klubovima Partizana i Zvezde – rekao je Šoštar.
Šoštar je naveo da je predstavnicima crno-belih rečeno da su neka sredstva već data drugim klubovima. 
-To je nešto što apsolutno nema veze sa nama. Niti imamo protiv da se sredstva ulažu u druge klubove, to je potpuno normalno. Ono što trežimo tražimo je naše mesto, našu poziciju i ne zbog toga zato što mi mislimo da tako treba, nego zbog onoga što radimo i što predstavljamo – kazao je Šoštar. 
Prvi čovek Partizana je rekao da se „kosi sa svakom zdravom logikom“ objašnjenje da nema interesa ulagati u ekipu koja nastupa u Ligi šampiona. 
-Situacija je sada dramatična. Ukoliko se neke stvari vezane za VK Partizan ne budu promenile u peridou koji dolazi mislim da reći da će biti teže nije odgovarjuće… Biće gotovo neizvodljivo da se ova sezona privede kraju – kazao je Šoštar. 
On je, ipak, istakao da će taj klub opstati. 
-VK Partizan ima takvu težinu da će da opstane sigurno. U ovom momentu nemam rešenje kako, ali će opstati jer ne može da propadne – rekao je Šoštar. 
Šoštar je dodao da bi Partizanu u ovom momentu trebalo oko 250.000 evra da na „normalan“ način privede sezonu kraju. On je rekao i da teška finansijska situacija u klubu nije od juče I da traje već nekoliko godina. Šoštar je objasnio da je klub pokušavao da se smanjenjem budžeta pripremi za „teža vremena“.
-Mislili smo da obaranjem budžeta možemo da, uz rad koji imamo u mlađim kategorijama, održimo takmičarski kvalitet, ali, na žalost, procene su bile loše u kontekstu rešavanja ekonomske situacije. Bez obzira na niži budžet ne postoji način da prevaziđemo finansijske probleme, jer su nam sva vrata svuda zatvorena – rekao je Šoštar. 
Šoštar je rekao i da mu to što su crno-belima sva vrata zatvorena nije logično. 
-Partizan je ime i tradicija utemeljena pre više od 60 godina, najtrofejniji sportski kolektiv kod nas u svim sportovima, među tri, četiri u Evropi u svim sportovima i nije noramalno da apsolutno nigde ne možemo da prođemo iz razloga i sa objašnjenjem da je teška ekonomska sitacija – rekao je on. 
-Mi ne pričamo o ne znam kakvim ciframa, mi ne pričamo o ne znam kakvim ugovorima, pričamo o onome što je apsolutno realno I izvodljivo i u ovoj teškoj situaciji da bi jedna takva institucija kao što je VK Partizan mogla da normalno egzistira i da prezentuje I nas same i sprski vaterolo i sport u Srbiji – kazao je Šoštar. 

Povezana vest:  Radnički poražen u finalu Lige šampiona