par radnicki (2)

Savić: Zvezda želi trofej, ali Radnički je favorit

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je danas, pred finalni turnir Kupa srbije, da njegova ekipa želi da odbrani trofej, ali i dodao da je Radnički iz Kragujevca „blagi favorit“. 
-Crvena zvezda u Kup ulazi sa velikim ambicijama, ne krijemo da ćemo pokušati da odbranimo trofej. U polufinalu smo favoriti, ali u prvoj utakmici protiv Vojvodine u prvenstvu smo pokazali određene slabosti, a Vojvodina veliku želju i motivaciju da igra protiv nas. Ponavljam, ambicije su visoke, idemo na prvo mesto – rekao je savić novinarima u Vaterpolo savezu Srbije. 
Turnir Kupa Srbije održaće se na bazenu na Tašmajdanu. U subotu u 18.15 igraju Vojvodina – Crvena zvezda, a dva sata kasnije počinje duel Radničkog iz Kragujevca i Partizana. Savić je ocenio da će meč Partizana i Radničkog sigurno biti zanimljiviji, ali i da smatra da je zbog dobrih igara na poslednjim utakmicama Radnički favorit za osvajanje trofeja. 
Trener Vojvodine Dejan stanojević rekao je da su u njegovoj ekipi vrlo realni gde im je mesto kada je reč o kvalitetu ekipa na završnom turniru Kupa Srbije. 
-Upravo zbog toga moji igrači moraju da imaju veću želju i da pokušamo da u toj utakmici iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže i da nateramo Zvezdu da pokaže svoj kvalitet i da, ako treba, upravo taj kvalitet bude razlika u rezultatu – rekao je Stanojević.
Trener je dodao da njegova ekipa mora da bude agresivna od prvog do poslednjeg minuta i da će to tražiti od svojih igrača. 
-Tražiću od njih da ne gledaju na semafor, nego da igraju – rekao je Stanojević. 
Trener je kazao da je Vojvodini čast što će igrati protiv Zvezde, Radničkog i Partizana koji su, po njemu, među pet-šest najboljih ekipa na svetu. Trener Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da crno-beli žele da ponove rezultat od 2013. godine. 
-I nama su ambicije visoke, spremali smo se dosta i želimo da ponovimo prošlogodišnji uspeh kada igrali finale protiv Zvezde. Ne želim da pretim Radničkom, ali mi gledamo sebe i vaspitavamo igrače da u svaku utakmicu, bez obzira ko je protivnik, ulaze sa željom da se ta utakmica i dobije. Nadam se da ćemo u subotu odigrati najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone – rekao je Vujasinović. 
Partizan i Radnički su prethodnog vikenda igrali u prvenstvu, a Kragujevčani su ubedljivo pobedili crno-bele na Banjici 9:2. 
-Nadam se da će se taj poraz odraziti pozitivno na ekipu. Prve dve četvrtine smo odigrali na visokom nivou, a poslednje dve se desilo nešto što ne sme da bude odlika Partizana jer se ekipa predala. Moj posao je da prve dve četvrtine u subotu prebacim na celu utakmicu – rekao je Vujasinović. 
Direktor Radničkog Jugoslav Vasović rekao je da Partizan nije ono što je prikazao na prethodnoj utakmici. 
-Čekaju nas tri lepe utakmice, pre svega neizvesne. Mi razmišljamo samo o Partizanu i bez obzira na prethodnu utakmicu nadam se da ćemo ponovo pobediti. Partizan nije ono što ste videli u subotu – rekao je Vasović. 
Prema njegovim rečima, u drugom polufinalu Zvezda je favorit protiv Vojvodine. Finalna utakmica Kupa igra se u nedelju od 20.15. 

Povezana vest:  Učesnici Svetske lige