dejan jovovic radnicki (3)

Jovović: Praktično smo pred vratima „fajnal siksa“

Trener vaterpolista Radničkog Dejan Jovović bio je prezadovoljan posle podviga njegovih izabranika u Breši, istakavši da je napravljen veliki korak ka plasmanu na završni turnir Lige šampiona.
Kragujevčani su večeras u gostujućem bazenu, predvođeni petostrukim strelcem Filipom Filipovićem, pobedili tim italijanskog predstavnika sa 9:8 i učvrstili vođstvo na tabeli B grupe s maksimalnim učinkom.
-Naneli smo Breši prvi poraz u njihovom bazenu ove sezone, što svakako ima ogromnu težinu. Ovo je vruć teren, poput svih italijanskih, i morali smo da izdržimo pritisak do poslednje sekunde. Raduje me da finale Kupa Srbije i sve što se dešavalo nije ostavilo ama baš nikakav trag na ekipu – izjavio je Jovović posle utakmice za klupski sajt.
On je naglasio da su igrači bili maksimalno spremni, dokazavši da su, kako sezona odmiče, „i fizički i psihički sve jači“. 
-Vidi se da idemo uzlaznom putanjom što se kvaliteta igre tiče. Tu ima još mnogo rezervi, ali je bitno da smo napravili veliki korak, praktično smo pred vratima ‘fajnal-siksa’ i sada možemo da razmišljamo o osvajanju prvog mesta u grupi – zaključio je Jovović.
Vaterpoliste Radničkog na bazenu Di Pompijano u Breši bodrio je proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković, u društvu sportskog direktora Kragujevčana Jugoslava Vasovića. Radnički u 6. kolu B grupe Lige šampiona dočekuje 21. februara istog protivnika.

Povezana vest:  Beograd organizuje EP za vaterpoliste u Kombank areni?