marko_avramovic_partizanAvramović: Vojvodina idealna provera pred fajnal-for

 

Vaterpolisti Partizana dočekuju sutra ekipu Vojvodine u prvoj utakmici finala plej-ofa državnog prvenstva, a prema rečima reprezentativca Marka Avramovića dueli sa Novosađanima predstavljaće idealnu priliku za proveru forme pred završni turnir Evrolige.

-Ove sezone prvi put od osamostaljenja Srbije igra se plej-of u šampionatu. To je za sve nas jedno novo iskustvo, a za popularizaciju vaterpola svakako pozitivna i interesantna promena – ocenio je Avramović, .

Povezana vest:  Radnički pobedio Špandau u Berlinu

On je istakao da će Vojvodina, sa kojom su „crno-beli“ do sada u sezoni odigrali tri utakmice, završne mečeve odigrati „maksimalno motivisano i rezultatski potpuno ratsrećeno“.

-Moramo ozbiljno da shvatimo veoma kvalitetnu ekipu iz Novog Sada, koja je tokom sezone dosta napredovala i pokazala da izratsa u vrhunski tim – poručio je Avramović.

Mladi Miloš Ćuk, koji je prošlog leta upravo iz Vojvodine došao u Partizan, smatra da su izabranici Dejana Stanojevića u utakmicama Evrolige i regionalne Evrointerlige stekli neophodno iskustvo za mečeve u kojima je ulog veliki.

Povezana vest:  Dva spiska Savića za pripreme

-Imamo veliko poštovanje prema rezulatima Novosađana, koji su svake godine sve bolji, ali prema prikazanom do sada smatram da smo apsolutni favoriti i da do iznenađenja ne bi smelo da dođe – zaključio je Ćuk.

Prva finalna utakmica igra se sutra od 20.30 časova na „Banjici“, dok će drugi meč biti odigran u Novom Sadu. Prvobitno je bilo planirano da „lale“ budu domaćini 28. aprila, ali će zbog obaveza reprezentacije u Svetskoj ligi taj meč biti odigran dva dana kasnije.

Povezana vest:  Milanović: Dobra odbrana ključ za pobedu nad Honvedom

Termin eventualne treće utakmice još nije poznat.