dejan savic (4)

Savić odredio putnike za Bukurešt

Vaterpolo reprezentacija Srbije završila je danas trodnevne pripreme u bazenu Zavoda za sport u Košutnjaku, a selektor Dejan Savić odredio je sastav za utakmicu Svetske lige protiv Rumunije, sledećeg utorka u Bukureštu.
Na Savićevom spisku su Gojko Pijetlović, Rističević, Mandić, Viktor Rašović, Dedović, Ubović, Nikić, Strahinja Rašović, Subotić, Vuksanović, Ranđelović, Marković, Obradović i Jakšić.
-Želimo da u predstojećem meču probamo mlade snage. Još ranije smo se dogovorili da najiskuniji igrači ne idu, izuzev golmana Pijetlovića i Nikića, kojima su potrebne utakmice. Zadovoljan sam radom na pripremama, imali smo sve što smo hteli, tako da se u Zavodu osećamo kao kod kuće – rekao je Savić, a prenosi sajt Vaterpolo saveza Srbije.
Srpski vaterpolisti napravili su sredinom januara odlučujući korak ka plasmanu na završni turnir Svetske lige pošto su u trećem kolu A grupe savladali u Kazanju domaćina Rusiju sa 12:8. Srbija, koja brani trofej, vodeća je u grupi sa šest bodova ispred Rusije sa tri i Rumunije bez bodova.
Vaterpolo reprezentativci Srbije otputovaće u Bukurešt u ponedeljak 10. marta, a utakmica protiv domaćina Rumunije na programu je dan kasnije od 20 sati po lokalnom vremenu. Završni turnir Svetske lige biće održan od 15. do 21. juna u Dubaiju.

Povezana vest:  Vaterpolisti i četvrti put bolji od Amerikanaca