vujsainovic LS

Vujasinović želi pobedu protiv Galatasaraja

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da želi da se njegova ekipa u predstojećoj utakmici sa Galatasarajem predstavi u najboljem svetlu, kako bi na pravi način obeležila 50-godišnjicu svoje prve titule Kupa šampiona.Dodao je da bi pobedom Partizan ostao u trci za odlazak na završni turnir Lige šampiona. 
Vaterpolisti Partizana u subotu od 18.30 na plivalištu na Banjici igraju protiv Galatasaraja, utakmicu sedmog kola Grupe B u Ligi šampiona. Pre 50 godina, 15. marta, Partizan je osvojio svoju prvu titulu Kupa šampiona. 
-Od osvajanja prve titule Kupa šampiona prošlo je 50 godina, a posle toga Partizan je osvojio još šest. Pošto ćemo igrati pred legendama kluba, voleo bih da se prikažemo u najboljem svetlu, da pobedimo Galatasaraj i da ostanemo u trci za odlazak na ‘fajnal-siks’ – rekao je Vujasinović novinarima u Beogradu. 
Povodom obeležavanja 50-godišnjice od osvajanja prve titule Kupa šampiona, sutra će na stadionu Partizana biti organizovana proslava, a igrači koji su osvojili tu titulu biće i u subotu na utakmici. Partizan je u prvom delu takmičenja pobedio Galatasaraj u Istanbulu sa 10:7, a Vujasinović je rekao da je njegova ekipa u tom meču uspela da sprovede sve taktičke zamisli. 
-To je ekipa koja je sačinjena od iskusnih igrača, reprezentativaca, imaju izuzetno jaku prvu postavu koja nosi čitavu igru. Naš zadatak je da ih izbacimo iz ritma i da možda sa tri lične greške izbacimo nekog od njihovih bitnih igrača, jer je njihova druga postava druga priča i sa njima može mnogo lakše da se igra – rekao je on. 
Posle šest kola Partizan je treći na tabeli sa devet bodova i ima tri manje od Breše i devet manje od prvoplasiranog Radničkog iz Kragujevca. Galatasaraj je peti sa pet bodova. Trener Partizana je istakao da je utakmica važna i turskoj ekipi, jer je to njihova poslednja šansa da ostanu u trci za plasman na završni turnir. 
-Dolaze na naš bazen, svakom timu je ovde teško da igra. Mi kući pružamo bolje partije nego na strani i moramo to da iskoristimo – rekao je on. 
Vaterpolisti Partizana Dušan Mandić i Nikola Jakšić pozvali su navijače da dođu na utakmicu i pomognu svom timu. 
-Ova utakmica ima veliki značaj i zbog godišnjice i zbog toga što nam treba pobeda. Znamo sve prednosti i mane Galatasaraja i neće moći da nas iznenade. Ako odigramo onako kako se dogovorimo možemo da dođemo do pobede – rekao je Mandić. 

Povezana vest:  Sovrović: Odluka o novom selektoru do januara