U subotu i nedelju, 25. i 26. marta 2017, na Regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) kandidati za sastav srpskih veslačkih selekcija imali su prvi ovogodišnji test na vodi. Čak 60 posada u svim uzrasnim kategorijama u dva dana izveslalo je tri deonice po 4.000 metara u disciplinama skif i dvojac bez kormilara. Član Sportske komisije Veslačkog saveza Srbije i dvojca bez korimilara Miloš Vesić, Nenad Beđik i skifiste Marka Marjanovića Nebojša Ilić prokomentarisao je učinak na testu.

– Prvi ovogodišnji test na vodi informisao nas je o tome kako su kandidati za reprezentaciju i njihovi klubovi radili tokom ove zime. Na osnovu rezultata testiranja i postavljenih kriterijuma ubedljivo najbolja posada je dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik iz Partizana, učesnik prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Riju. Pored ovog čamca još svega tri posade su ispunile A kriterijum na ovom testiranju tj. bile su u pet sekundi za najboljim čamcem. To su dvojac bez kormilara za seniore B Igor Đerić, Damjan Lazić iz Partizana, skif za seniore A Marko Marjanović iz Partizana i dvojac bez kormilara za seniore B Nikola Cvijetić, Dušan Slavnić iz Crvene zvezde. B kriterijum na ovom testu ispunio je samo Aleksandar Izda iz Partizana u skifu za juniore pošto je bio u deset sekundi za najboljim čamcem. Ovom prilikom svim pomenutim veslačima čestitam na ispunjenom kriterijumu do čega su došli uz veliku borbenost i paklen rad u proteklom periodu – kazao je Nebojša Ilić.

Povezana vest:  FK Partizan: Ko daje Terziću za pravo da utiče na nezavinost institucija

Po njegovim rečima uslovi za test na Regatnoj stazi na Savskom jezeru su bili regularni, ujedno i malo teški s obzirom da je duvao bočni vetar:

– Na kraju moram da pohvalim sve koji su učestovali u merenju vremena i obradi rezultata. Odradili su odličan posao tim pre što je učestvovao veliki broj posada. Sve u svemu u organizacionom smislu sve je bilo na najvišem niovu i ovako bi uvek trebalo da izgledaju zvanična testiranja Veslačkog saveza Srbije.

Povezana vest:  JEDRENJE, Za vikend osma SEEOOC regata na Paliću