Higl zadovoljna zbog uspeha u 2009. godini

 

53_izbor_za_sportistu_lista_sport (2)Reprezentativka Srbije u plivanju Nađa Higl izjavila je danas da je 2009. najuspešnija godina u njenom životu i istakla da u sledećoj godini namerava da popravi rezultate.

-Ovo je jedna od najuspešnijih godina u životu. Ostvarila sam svoj san, osvojila zlato na Svetskom prvenstvu u Rimu. To je bilo neočekivano ali trud se isplatio – rekla je Nađa Higl na koktelu koji je organizovala kompanija Pionir, čije proizvode promoviše srpska plivačica.

Povezana vest:  Veslanje, U SUSRET MEĐUNARODNOJ REGATI „MEMORIJAL PAOLO D'ALOJA”

Higl je ove godine ostvarila odlične rezultate, osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Rimu u disciplini 200 metara prsno (2:21,62), kao i srebro na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Istanbulu. Osvojila je i dve srebrne medalje na Univerzijadi u Beogradu a dva puta je trijumfovala na Svetskom kupu.

Srpska plivačica rekla je da che sledeće godine pokušati da popravi rezultate, ali da joj plasman na takmičenjima neće biti mnogo važan.

Povezana vest:  Felps najavio da se neće takmičiti posle 30 godine

-Cilj je da popravim rezultate i da pružim maksimum, a da li će to obezbediti dobar plasman – nije bitno – dodala je ona.

Zbog dobrih rezultata u 2009. Higl je proglašena za najuspešniju sportistkinju godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Predsednik kompanije Pionir Stevan Santo rekao je da je ta kompanija prepoznala težnju ka visokim ciljevima kod Nađe Higl, zbog čega je i sklopila sporazum o saradnji.