marko huk antalija 1

MARKO HUK ZA ATA STARS

Želim da boksujem sa Kličkom!

 

Ponosni vlasnik WBO pojasa u kruzer kategoriji Muamer Hukić poznatiji kao Marko Huk (Marco Huck) ili „Kapiten“ priprema se za naredni meč. Poslednji duel Huk je imao 29. avgusta prošle godine kada je, na poene savladao Mirka Largetija. Sada Huk traži protivnika a u ekskluzivnom intervjuu za ATA Stars otkrio je eventualne protivnike.

Naime, Huk je minulih dana boravio u Antaliji gde je počeo sa pripremama za meč koji ga očekuje u aprilu. Već je odradio ciklus od 18 dana na Sredozemnom moru a već oko 15. – 20. februara bi trebalo da se vrati u Antaliju na novi trenažni ciklus.

U bogatoj karijeri Huk je upisao 38 pobeda (26KO) jedan nerešeni duel i dva poraza (1KO). Pobeđivao je bokserska imena poput Firata Arslana, Ole Afolabia, Denisa Lebedeva… A izgubio je samo od Stiva Kaningema (2007) – za IBF prvaka sveta u kruzer kategoriji i od Aleksandra Povetkina (2012) u meču za WBA prvaka sveta u teškoj kategoriji.

Što pripreme u Antaliji?

Povezana vest:  Luka Popović: Od 40 boksera, samo Rus je pristao na meč s Veljkom!

-Što Antalija, prvi put da probam pripreme ovde, da vidim kako je. Jedan prijatelj mi je preporučio. Emir Dizdarević koji dovodi fudbalske ekipe u Antaliju – Rad, Partizan i Crvenu zvezdu između ostalih. Pripremam se za aprili, još čekam ime protivnika i lokaciju gde ću boksovati a poslednji meč sam imao 29. avgusta. I  tada su mi ukrali pobedu, pobedu nokautom, jer je Largeti posle meča završio u bolnici – rekao je Huk.

marko huk antalija 2Šta očekujete od sledećeg meča i sa kim ćete boksovati?

-Meč je planiran da bude u aprilu. Očekujem da boksujem ili sa Nuri Seferijem, poznatijim kao Albanski Tajson ili Šmunofom ili BiDžej Florestom. Najverovatnije ću boksovati u Americi ali možda i u Nemačkoj. Braniću WBO pojas prvaka sveta u kruzer kategoriji – veli Huk.

Podsećanja radi Huk je boksovao sa Nuri Seferijem, meč za rejting, daleke 2006, 3. juna kada je Huk pobedio na poene, posle 10 rundi. Nuri Seferija, bokserska publika iz Srbije i regiona imala je prilike da gleda protiv srpskog boksera Nenada Stankovića u Makedoniji kada je Seferi nokautom u prvoj rundi savladao Stankovića i odbranio WBO pojas prvaka Evrope u kruzer kategoriji. Seferi je poslednji put boksovao pre par dana (31. januara 2015) kada je na poene (12 rundi) pobedio Kristofa Glovaka i još jedanput odbranio titulu WBO prvaka Evrope.

Povezana vest:  Vitalij Kličko definitivno kandidat za predsednika Ukrajine

Kada će da se realizuje meč u Kombank areni?

-Jedva čekam da boksujem u Srbiji i baš sada razgovaram sa televizijama oko televizijskih prava. I ako budem pravio u Srbiji biće to samo u Kombank areni. Razgovaram sa televizijama jer oni samo žele da rade prenose iz Amerke i Nemačke. Želim da ih ubedim da da dođu u Srbiju i odande da prenose moj meč. Darko Popivoda mi dosta pomaže u Srbiji.

Ko vam je nedosanjani san od protivnika? Sa kim bi voleli da boksujete?

-Svaku želju koju sam imao u životu ona mi se ispunila. Naravno, ne da idem na Mesec. I za protivnike, koje sam sanjao, sa njima sam i boksovao. Jedino bih voleo sa Kličkom da boksujem. I baš voleo da boksujem sa njim, da ga konačno neko pobedi.

Povezana vest:  Marko Huk odbranio svetsku titulu 10. put

A sa Aleksandrom Povetkinom ste boksovali. Tu borbu ste izgubili. Da li će biti prilike za revanš?

-Tu su me prevarili i borbu sam izgubio. Ta borba je bila u Nemačkoj i bio sam bolji od njega. Posle borbe mi je Povetkin rekao, još u ringu, „Nikada u životu neću da te vidim više“ toliko o tome. Ruski mediji su objavili da je boksovao kao žena, kakav je to prvak sveta, sramota – veli Huk.

S kim bi voleli da boksujete od drugih prvaka – WBC, IBF?

-Ja sam prvi na listama ali od kampa Saurlend su tražili da boksujem ali traže mnogo para i to nema šanse da se realizuje – rekao je na kraju Huk.

I tako, pored 1400 klubova koji „opsedaju“ Antaliju tokom zime gde se spremaju za nove utakmice u domaćim prvenstvima, obala Sredozemnog mora će, izgleda, postati i meka za pripreme boksera za velike mečeve. Ali i za, možda, neke druge takmičare iz borilačkih sportova jer su ovde, u Antaliji, uslovi za rad perfektni. 

PHOTO: ATAImages