nenad_borovcanin_merenjeBorovčanin na visinskim pripremama!

 

Posle dobijanja potvrde od svetske bokserske organizacije (WBO) da na jesen može da boksuje za titulu priofesionalnog šampiona Evrope u boksu, srpski teškaš Nenad Borovčanin otputovao je na Zlatibor gde je započeo sa uvodnim ciklusom treninga.

Zlatibor je jedna od trening baza Borovčanina, gde je zimus imao i meč za rejting, kada je na poene u šest rundi pobedio Nemca Gintera ali i stekao ogromne simpatije u zlatiborskom kraju. Smešten je u hotelu WAI TAI u sklopu kojeg se nalazi i sportska dvorana, teretana, improvizovana bokserska sala i trim staza.

Povezana vest:  Spektakularna noć na Šalkeu!

-Treniram individualne treninge po planu i programu koji je za mene napravio moj novi trener Fric Zdunek, kako bih otklonio svoje fizičke nedostatke i pripremljen ušao u drugi ciklus priprema koji me sa njim očekuje početkom avgusta u Nemačkoj. Treninzi su naporni i u glavnom se sastoje od dugih distanci trčanja, rada u teretani, plivanja i bokserskih vežbi u bazenu i naravno rada u bokserskoj Sali .Uslovi su izvanredni a kada se spoje sa nadmorskom visinom i mojim dobrim radom, onda ne treba sumnjati u rezultat. Meč za titulu šampiona Evrope je ne samo moja šansa karijere, već i šansa da se zlatnim slovima upišem u istoriju svetskog boksa, kao prvi Srbin sa titulom šampiona Evrope. Ostaje mi da naporno treniram i da pobedim u tom meču! – rekao je Nenad Borovčanin

Povezana vest:  Održana boks revija na Zlatiboru

Borovčanin će posle Zlatibora i Nemačke imati jedan meč u 6 rundi, na kojem je insistirao njegov trener Zdunek, kako bi njegov pulen imao više rutine za meč za titulu, koji će se održati u novembru u Banjaluci.