Srpski boks u žiži. BSS Super liga, mlade snage srpskog boksa na međunarodnoj sceni, pripreme za Beogradskog pobednika… Zahvaljujući pomoći države Srbije i kompanije MTS, nastavljene su aktivnosti na našoj boks sceni. Sjajne vesti stižu iz Poljske gde se održava Svetsko prvenstvo za omladince (mladi seniori) i gde su naši reprezentativci Omer Ametović i Almir Memić zabeležili po dve pobede ostvarivši plasman u četvrtfinale.

Ametović (kategorija  46 do 49 kg) je u uvodnom meču pobedio domaćeg predstavnika, a zatim u narednoj borbi jednoglasnom odlukom sudija i takmičara iz Maroko. U četvrtfinalu, koji pobedniku donosi obezbeđenu bronzanu medalju, Omer će boksovati protiv šampiona Azije Bišvamitrom Čongtamom, koji stiže iz Indije.
Almir Memić (kategorija 81 kg) je u prvom duelu pobedio favorizovanog Hrvata, zatim je usledila i pobeda nad Estoncem, sledi meč za plasman u polufinale i sudar sa Rusom Vasilijom Kaverinom.

Povezana vest:  PRVENSTVO SRBIJE U BOKSU, Tuča i van ringa - sudiji Jakovljeviću devet kopči, udaren i trener Savić!

Uz naše juniore na Svetskom prvenstvu su treneri Nenad Vasiljević i Miro Mitrović.

U 4. kolu BSS Superlige iznenađenje u Somboru. Jedan od najjačih timova i pretedent na presto BSS Superlige 2020/21. BK Sombor doživeo je poraz na domaćem terenu od strane BK Naissus, Gosti iz Niša uspeli su da nametnu svoj ritam i na kraju slave rezultatom 8:14.

“Izvojevali smo veliku pobedu. Svi bokseri su dali sve od sebe kao i ceo stručni štab i na kraju smo stigli do trijumfa nad ekipnom koja je glavni kandidat za osvajanje ovogodišnje Lige. Bio je ovo revanš meča, prethodni smo izgubili kod kuće od strane BK Sombor i time nam je ova pobeda još značajnija. Ušli smo u neku mirnu luku, sledeći meč igramo protiv Loznice kod kuće, zadovoljni i na krilima pobede u Somboru dočekujemo narednog rivala. Ono što nam je jako važno i što nam daje mir je to što smo obezbedili plasman u plej of” – rekao je kapiten BK Naissus Petar Stošić.

Povezana vest:  Kostić uz Šampione

BK Sombor  – BK Naissus 8:14 (juniori: do 50 kg Miloš Marinković – Miroljub Asanović 0:2, do 75 kg Meka Ajdinović – Adam Krstović 0:2, seniori: do 54 kg bez rivala i borbe Vukašin Tepić (BK Sombor) 2:0, do 57 kg bez rivala i borbe Rade Joksimović (BK Sombor) 2:0, do 60 kg Sejdi Nazif – Nemanja Gavrilović 0:2, do 64 kg Moya Yoangel – Nikola Lazarević 2:0, do 69 kg Antonio Biset – Petar Stošić 0:2, do 75 kg Vladimir Gubaš – Dejan Dašić 0:2, do 81 kg Miloš Janković – Slobodan Jovanović 0:2, do 91 kg Madji Jababu – Marko Docić 0:2, +91 kg Vladan Babić – Sanel Hasanović 2:0)

Povezana vest:  PIPERSKI PROTIV MUTAFČIEVA!

PHOTO:  BSS